De gestaffelde bijtelling voor bestelwagens lijkt er in 2013 zeker te komen. De Belastingdienst heeft namelijk laten weten aan welke normen de hiervoor vereiste meetkastjes moeten voldoen.

Gestaffelde bijtelling
De in Meetkastje bepaalt straks bijtelling privégebruik » al besproken gestaffelde bijtelling voor bestelwagens, lijkt er zeker te gaan komen. De Belastingdienst heeft namelijk aangegeven waaraan de hiervoor vereiste meetkastjes moeten voldoen.

De invoering van de gestaffelde bijtelling wordt momenteel onderzocht. Bij een positief resultaat “is het streven dat de gestaffelde bijtelling in 2013 van start gaat voor de bestelauto van de zaak”.

Ondernemers die minder dan 2.500 kilometer per jaar privé rijden met een bestelwagen, betalen dan bijvoorbeeld een bijtelling van 10%. Daarvoor moet wel een elektronisch meetkastje, of ‘geautomatiseerd rittenregistratiesysteem’, zijn ingebouwd. Dat houdt dan bij of en hoeveel er privé wordt gereden.

Normen voor meetkastjes
De huidige meetkastjes werken goed genoeg om aan te tonen dat niet meer dan 500 kilometer privé is gereden, waarmee dan bijtelling kan worden voorkomen.

Voor de gestaffelde bijtelling worden echter extra eisen gesteld, die hier na te lezen zijn » (pdf) Dit is echter vooral van belang voor bedrijven die een rittenregistratiesysteem willen ontwikkelen dat aan deze normen voldoet.

Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.