De gestaffelde bijtelling voor bestelwagens lijkt er in 2013 zeker te komen. De Belastingdienst heeft namelijk laten weten aan welke normen de hiervoor vereiste meetkastjes moeten voldoen.

Gestaffelde bijtelling
De in Meetkastje bepaalt straks bijtelling privégebruik » al besproken gestaffelde bijtelling voor bestelwagens, lijkt er zeker te gaan komen. De Belastingdienst heeft namelijk aangegeven waaraan de hiervoor vereiste meetkastjes moeten voldoen.

De invoering van de gestaffelde bijtelling wordt momenteel onderzocht. Bij een positief resultaat “is het streven dat de gestaffelde bijtelling in 2013 van start gaat voor de bestelauto van de zaak”.

Ondernemers die minder dan 2.500 kilometer per jaar privé rijden met een bestelwagen, betalen dan bijvoorbeeld een bijtelling van 10%. Daarvoor moet wel een elektronisch meetkastje, of ‘geautomatiseerd rittenregistratiesysteem’, zijn ingebouwd. Dat houdt dan bij of en hoeveel er privé wordt gereden.

Normen voor meetkastjes
De huidige meetkastjes werken goed genoeg om aan te tonen dat niet meer dan 500 kilometer privé is gereden, waarmee dan bijtelling kan worden voorkomen.

Voor de gestaffelde bijtelling worden echter extra eisen gesteld, die hier na te lezen zijn » (pdf) Dit is echter vooral van belang voor bedrijven die een rittenregistratiesysteem willen ontwikkelen dat aan deze normen voldoet.

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.

Lees ook…