Er heerst veel onzekerheid omtrent de toekomstige restwaarde van auto's. Een zwakke economie met onzekere consumenten, een mismatch tussen vraag en aanbod en wijzigingen in het belastingsysteem kunnen resulteren in een nieuwe dip in occasionprijzen. Dat stelt ING in een rapport.

Nieuwe dip op komst
Tijdens de uitbraak van de financiële crisis in 2008 kreeg de occasionmarkt zware klappen. Prijzen van tweedehands auto’s kelderden in hoog tempo. Deze dip werd destijds toegeschreven aan een fors lagere vraag en het feit dat er een mismatch ontstond tussen vraag en aanbod. Consumenten schakelden over naar kleinere (benzine)auto’s, terwijl het aanbod bestond uit grotere zakelijke diesels. Particulieren en leasemaatschappijen kregen plots minder voor hun auto’s dan verwacht. Na de crisis trad in 2010 stabilisatie op. Ook in 2011 kabbelden de prijzen op hetzelfde niveau voort, maar daar lijkt een eind aan te komen.

Edgar Sandberg, ING Lease Nederland: “Een nieuwe terugval dreigt nu de ingrediënten voor een volgende dip in occasionprijzen zich aandienen.”

Lees het hele rapport hier: ING – Grote onzekerheid over restwaarde auto’s – december 2011 (PDF 56,7 kB)
(opent in nieuw venster)

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?