Margeregeling BTW aangepast
De Wet op de omzetbelasting 1968 bevat een bijzondere regeling voor gebruikte goederen, kunstvoorwerpen, voorwerpen voor verzamelingen en antiquiteiten: de zogenoemde margeregeling. Staatssecretaris Wiebes heeft in de regeling een aantal niet onbelangrijke wijzigingen doorgevoerd. 
De wijzigingen zijn sinds 27 juli 2014 van kracht. Hieronder volgen de belangrijkste:
 
Herzieningsvoorwaarden versoepeld
Als u uw keuze om de margeregeling wel of niet toe te passen wilt herzien, moet u aan voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn versoepeld.
 
Eis schriftelijke herrekening vervalt
Rubriek 5e van de btw-aangifte is vervallen. Daardoor moeten autodemontagebedrijven die de globalisatieregeling toepassen, de herrekening verwerken bij rubriek 1a. De eis vervalt dat de wederverkoper de herrekening schriftelijk aan de inspecteur moet sturen. Het is voldoende dat de herrekening blijkt uit de administratie.
 
Aftrek voorbelasting (kunst, antiek en verzamelingen)
Ook als btw onterecht is afgetrokken, is het toepassen van de kav-vergunning nog mogelijk (kav = kunst, antiek en verzamelingen).
 
Verhoging grens afgifte 

Koopt u goederen van een particulier (of daarmee gelijk tre stellen leverancier) dan moest tot nu toe bij leveringen van minder dan € 225,- een inkoopverklaring worden opgemaakt. Die grens is nu verhoogd tot € 500,-.
 
Lees ook:
– Volledige tekst van
het wijzigingsbesluit »
– Makkelijk rekenen met
BTW-berekenaar »
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.