Ouderen vanaf 65 jaar die in Nederland belasting betalen, krijgen vanaf 1 juni 2011 een koopkrachttegemoetkoming van ongeveer € 400,- bruto per jaar.

Nieuwe koopkrachttegemoetkoming 65-plussers

Vanaf 1 juni 2011 vervangt de Mogelijkheid Koopkrachttegemoetkoming Oudere Belastingplichtigen (MKOB) de huidige AOW-tegemoetkoming.

Dat betekent dat ruim 2,5 miljoen ouderen vanaf 65 jaar die in Nederland belasting betalen, per die datum een andere koopkrachttegemoetkoming ontvangen. Deze bedraagt – net als nu het geval is – ongeveer € 400,- bruto per jaar.

De maatregel compenseert koopkrachtvermindering als gevolg van fiscale beleidsmaatregelen.

Ouderen in buitenland

De tegemoetkoming geldt niet voor de naar schatting 280.000 ouderen die in het buitenland wonen en daar hun belasting betalen.

Hij geldt wel voor ouderen vanaf 65 jaar die in het buitenland wonen en in Nederland over 90% of meer van hun inkomen belasting betalen. Dat zijn ongeveer 15.000 mensen.

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Wil je investeren of juist tekorten oplossen? Bereken online binnen 15 minuten wat je financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Lees ook…
Of het nou gaat om een huurpand, eigen kantoor of een kantoor aan huis, de vraag is altijd: Is het met of zonder…
Met een btw-suppletie corrigeer je te veel of te weinig betaalde omzetbelasting. Dat kan digitaal met een speciaal formulier van de Belastingdienst….
De btw-aangifte staat weer voor de deur. Voor veel mensen geen favoriet op de to-do-lijst, het is vaak helaas een ‘moetje’ waar je als ondernemer…