Categorieën

Ouderen vanaf 65 jaar die in Nederland belasting betalen, krijgen vanaf 1 juni 2011 een koopkrachttegemoetkoming van ongeveer € 400,- bruto per jaar.

Nieuwe koopkrachttegemoetkoming 65-plussers

Vanaf 1 juni 2011 vervangt de Mogelijkheid Koopkrachttegemoetkoming Oudere Belastingplichtigen (MKOB) de huidige AOW-tegemoetkoming.

Dat betekent dat ruim 2,5 miljoen ouderen vanaf 65 jaar die in Nederland belasting betalen, per die datum een andere koopkrachttegemoetkoming ontvangen. Deze bedraagt – net als nu het geval is – ongeveer € 400,- bruto per jaar.

De maatregel compenseert koopkrachtvermindering als gevolg van fiscale beleidsmaatregelen.

Ouderen in buitenland

De tegemoetkoming geldt niet voor de naar schatting 280.000 ouderen die in het buitenland wonen en daar hun belasting betalen.

Hij geldt wel voor ouderen vanaf 65 jaar die in het buitenland wonen en in Nederland over 90% of meer van hun inkomen belasting betalen. Dat zijn ongeveer 15.000 mensen.

Lees ook…
Over winst die je uitkeert aan aandeelhouders betaal je dividendbelasting. De tarieven verschillen nogal binnen Europa. Daarom hebben we de tarieven…
De btw-margeregeling is van toepassing op de levering van tweedehands goederen, kunst, antiek of verzamelingen (curiosa). Wat zijn de voorwaarden? Een…
Veel Nederlanders moeten jaarlijks verplicht aangifte doen over de inkomsten bij de Belastingdienst. Maar hoe zit dat als ondernemer? Wanneer doe je…