MKOB vervangt AOW-tegemoetkoming
Ouderen vanaf 65 jaar die in Nederland belasting betalen, krijgen vanaf 1 juni 2011 een koopkrachttegemoetkoming van ongeveer € 400,- bruto per jaar.

Nieuwe koopkrachttegemoetkoming 65-plussers
Vanaf 1 juni 2011 vervangt de Mogelijkheid Koopkrachttegemoetkoming Oudere Belastingplichtigen (MKOB) de huidige AOW-tegemoetkoming.

Dat betekent dat ruim 2,5 miljoen ouderen vanaf 65 jaar die in Nederland belasting betalen, per die datum een andere koopkrachttegemoetkoming ontvangen. Deze bedraagt – net als nu het geval is – ongeveer € 400,- bruto per jaar.

De maatregel compenseert koopkrachtvermindering als gevolg van fiscale beleidsmaatregelen.

Ouderen in buitenland
De tegemoetkoming geldt niet voor de naar schatting 280.000 ouderen die in het buitenland wonen en daar hun belasting betalen.

Hij geldt wel voor ouderen vanaf 65 jaar die in het buitenland wonen en in Nederland over 90% of meer van hun inkomen belasting betalen. Dat zijn ongeveer 15.000 mensen.

 

Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Bijna iedereen zal ongetwijfeld wel eens van bijtelling hebben gehoord. Het is verstandig om je eens te verdiepen in de regelgeving, zodat je weet wat…
Aftrekposten verlagen je fiscale winst. Dat kan aantrekkelijk zijn voor jou als ondernemer, omdat je daardoor minder belasting betaalt. In dit artikel…
Loon is alles wat je een werknemer geeft als tegenprestatie voor zijn werk en inzet. Er is verschil tussen loon voor personeel, loon voor de…