Neemt de Belastingdienst aan dat een bepaalde periode niet privé gereden is met de bestelauto als de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto wordt ingetrokken?

“Een werknemer (of een IB-ondernemer) heeft met ingang van 1 januari 2012 een verklaring UZGB. Hij besluit om per 1 augustus 2012 de bestelauto privé te gaan gebruiken en meldt dat aan de Belastingdienst. Neemt de Belastingdienst aan dat in de periode van 1 januari tot 1 augustus 2012 niet privé gereden is met de bestelauto?”

Antwoord
Ja, meldt de werknemer (of de IB-ondernemer) dat de verklaring bijvoorbeeld per 1 augustus ingetrokken dient te worden, dan volgt uit de regelgeving dat verondersteld wordt dat niét privé gereden is met de ter beschikking gestelde bestelauto in de periode van 1 januari tot 1 augustus 2012 (artikel 13bis, lid 21 wet LB).

Wordt meer dan 500 kilometer privé gereden met de bestelauto, dan is over het gehele jaar een bijtelling verschuldigd.

Terug naar:
11 vragen over de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto »

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.