Als u in Nederland in een voertuig met buitenlands kenteken rijdt, bent u maximaal twee weken vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Bij welk loket moet u daarvoor aankloppen?

Vrijstelling
De vrijstelling kan alleen elektronisch worden aangevraagd op de site van de Belastingdienst met het programma Vrijstelling voor bpm en mrb bij kortstondig gebruik.

U kunt de melding zelf doen, of door een familielid of verhuur- of leasebedrijf laten uitvoeren. De melding hoeft niet te worden ondertekend.

Om in aanmerking te komen voor de vrijstelling gelden twee voorwaarden:

  • U bent Nederlands ingezetene;
  • De vrijstelling wordt vóór het gebruik van het voertuig aangevraagd.

De vrijstelling vervalt als u na deze periode van twee weken nog altijd in Nederland gebruik maakt van het voertuig. In dat geval bent u alsnog beide belastingen verschuldigd, vanaf de gemelde aanvangsdatum van de vrijstelling.

Verder geldt dat u slechts 1 maal per jaar twee weken vrijstelling kunt krijgen voor hetzelfde voertuig.
 

Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement