Heeft u een bestelauto gekocht en vrijstelling voor de BPM gekregen? Let dan goed op bij de fiscale bijtelling, want daar heeft u het bedrag namelijk alsnog bij nodig.

In het kader van de administratieve lastenverlichting is sinds 1 januari 2007 de BPM-teruggaveregeling veranderd in een vrijstelling, die automatisch wordt verleend als u ondernemer bent voor de omzetbelasting. U hoeft dus bij de aanschaf van een bestelauto de BPM niet meer voor te schieten, om hem daarna weer terug te vragen. 

Dit blijkt echter voor problemen te zorgen bij de fiscale bijtelling . Sommige ondernemers vergeten daarbij de BPM omdat het bedrag niet op de factuur staat. Terwijl het wel onderdeel is van de zogeheten grondslag voor de fiscale bijtelling, ofwel de optelsom van catalogusprijs, omzetbelasting, BPM en accessoires die vóór de toekenning van het kenteken zijn aangebracht. 

Dus, heeft u vrijstelling gekregen voor de BPM, let er dan bij de berekening van de fiscale bijtelling goed op dat u de BPM meetelt. Het bedrag is door de RDW op het kentekenbewijs vermeld.

Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…
Ondernemers en automobilisten zijn met verbazing vervuld na de presentatie van de 2022 belastingen. Om niet te zeggen: verbijstering. Juist nu de…
Je hebt een goed lopende zaak. Geldzorgen zijn er voor jou en jouw bedrijf niet bij. Je beschikt over een aardig vermogen en dat blijft bij de…
De Europese Commissie heeft per 1 juli 2022 wijzigingen aangekondigd omtrent de wetgeving btw. De wijzigingen zijn nog niet definitief maar als de…