Heeft u een bestelauto gekocht en vrijstelling voor de BPM gekregen? Let dan goed op bij de fiscale bijtelling, want daar heeft u het bedrag namelijk alsnog bij nodig.

In het kader van de administratieve lastenverlichting is sinds 1 januari 2007 de BPM-teruggaveregeling veranderd in een vrijstelling, die automatisch wordt verleend als u ondernemer bent voor de omzetbelasting. U hoeft dus bij de aanschaf van een bestelauto de BPM niet meer voor te schieten, om hem daarna weer terug te vragen. 

Dit blijkt echter voor problemen te zorgen bij de fiscale bijtelling . Sommige ondernemers vergeten daarbij de BPM omdat het bedrag niet op de factuur staat. Terwijl het wel onderdeel is van de zogeheten grondslag voor de fiscale bijtelling, ofwel de optelsom van catalogusprijs, omzetbelasting, BPM en accessoires die vóór de toekenning van het kenteken zijn aangebracht. 

Dus, heeft u vrijstelling gekregen voor de BPM, let er dan bij de berekening van de fiscale bijtelling goed op dat u de BPM meetelt. Het bedrag is door de RDW op het kentekenbewijs vermeld.

Vastgoed Financiering
Flexibele én snelle hypotheek voor alle zakelijke vastgoed; winkels, bedrijfspand, renovatie, belegging.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Gratis e-magazine: Elektrische mobiliteit
Waarom is elektrificering van je wagenpark belangrijk? Waar begin je mee als je je medewerkers (en klanten) hierin wilt faciliteren? En wat zijn de ervaringen van elektrische rijders tot nu toe?