Tip: Verstuur btw-factuur op tijd
Een btw-factuur moet aan veel eisen voldoen. Niet alleen is belangrijk dat alle gegevens erop staan, de factuur moet ook op tijd worden verstuurd.

Groot aantal eisen
De belastingwet stelt een groot aantal eisen aan de btw-factuur. Dat begint met wat er op moet staan, zoals de NAW-gegevens van leverancier en afnemer, datum van uitreiking en het btw-identificatienummer (ook van de afnemer bij een btw-verlegd of intracommunautaire levering). Alle voorwaarden op een rij »

Tijdstip van uitreiking
Daarnaast is ook het tijdstip waarop de factuur wordt uitgereikt van belang. Dat is ten laatste de 15de van de maand volgend op de maand waarin de dienst is verricht of de goederen zijn geleverd.

Flinke boete voor te laat factureren
De belastingdienst controleert nadrukkelijk op een correcte en tijdige facturering. De boete per onjuiste factuur kan oplopen tot maximaal € 4.920.

Meer lezen:

Moet het btw-nummer van een klant ook op mijn factuur? »
Zo ziet een btw-nummer eruit »

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Proefrit: Mercedes EQB
De EQB is de ultieme ruime elektrische SUV voor het gezin. Elektrisch, ruim en dynamisch. Nieuwsgierig geworden? Ervaar de EQB nu zelf en reserveer jouw proefrit.