Werkgever meldt privégebruik bij de Belastingdienst. Kan werknemer nog aantonen dat hij niet meer dan 500 kilometer op kalenderjaarbasis privé heeft geredTerg a: 11 vragen over de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto »en met de bestelauto?

“Een werkgever constateert dat een van zijn werknemers, die een verklaring UZGB heeft opgemaakt, privé heeft gereden met de aan hem ter beschikking gestelde bestelauto. De werkgever meldt het privégebruik bij de Belastingdienst, met als gevolg dat de verklaring met ingang van 1 juli 2012 wordt ingetrokken.

Heeft de werknemer nog de mogelijkheid om vanaf de datum intrekking aan te tonen dat hij niet meer dan 500 kilometer op kalenderjaarbasis privé heeft gereden met de bestelauto?”

Antwoord
Nee, als de werkgever meldt dat privégebruik heeft plaatsgevonden dan geldt dat de bestelauto geacht wordt op kalenderjaarbasis meer dan 500 kilometer privé te zijn gebruikt (artikel 13bis, lid 20 wet LB).

Terug naar: 11 vragen over de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto »

Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.