Werkgever meldt privégebruik bij de Belastingdienst. Kan werknemer nog aantonen dat hij niet meer dan 500 kilometer op kalenderjaarbasis privé heeft geredTerg a: 11 vragen over de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto »en met de bestelauto?

“Een werkgever constateert dat een van zijn werknemers, die een verklaring UZGB heeft opgemaakt, privé heeft gereden met de aan hem ter beschikking gestelde bestelauto. De werkgever meldt het privégebruik bij de Belastingdienst, met als gevolg dat de verklaring met ingang van 1 juli 2012 wordt ingetrokken.

Heeft de werknemer nog de mogelijkheid om vanaf de datum intrekking aan te tonen dat hij niet meer dan 500 kilometer op kalenderjaarbasis privé heeft gereden met de bestelauto?”

Antwoord
Nee, als de werkgever meldt dat privégebruik heeft plaatsgevonden dan geldt dat de bestelauto geacht wordt op kalenderjaarbasis meer dan 500 kilometer privé te zijn gebruikt (artikel 13bis, lid 20 wet LB).

Terug naar: 11 vragen over de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto »

Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Ontvang kortingscode tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer via De Zaak 3 maanden gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
De btw tarieven verschillen flink in Europa. Het standaardtarief varieert bijvoorbeeld van 7,7 procent in Zwitserland tot 27 procent in Hongarije….
Het urencriterium is van belang om bij de aangifte inkomstenbelasting voor fiscale voordelen – zoals aftrekposten – in aanmerking te komen. Je moet…
De kleine ondernemingsregeling is een tegemoetkoming voor kleine ondernemers met een beperkte omzet. Heb je minder dan €20.000 aan omzet per…