Werkgever meldt privégebruik bij de Belastingdienst. Kan werknemer nog aantonen dat hij niet meer dan 500 kilometer op kalenderjaarbasis privé heeft geredTerg a: 11 vragen over de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto »en met de bestelauto?

“Een werkgever constateert dat een van zijn werknemers, die een verklaring UZGB heeft opgemaakt, privé heeft gereden met de aan hem ter beschikking gestelde bestelauto. De werkgever meldt het privégebruik bij de Belastingdienst, met als gevolg dat de verklaring met ingang van 1 juli 2012 wordt ingetrokken.

Heeft de werknemer nog de mogelijkheid om vanaf de datum intrekking aan te tonen dat hij niet meer dan 500 kilometer op kalenderjaarbasis privé heeft gereden met de bestelauto?”

Antwoord
Nee, als de werkgever meldt dat privégebruik heeft plaatsgevonden dan geldt dat de bestelauto geacht wordt op kalenderjaarbasis meer dan 500 kilometer privé te zijn gebruikt (artikel 13bis, lid 20 wet LB).

Terug naar: 11 vragen over de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto »

Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Proefrit: Mercedes EQB
De EQB is de ultieme ruime elektrische SUV voor het gezin. Elektrisch, ruim en dynamisch. Nieuwsgierig geworden? Ervaar de EQB nu zelf en reserveer jouw proefrit.