Op bedrijfsmiddelen die hoofdzakelijk bestemd zijn om te worden verhuurd mag u niet willekeurig afschrijven. Maar als er sprake is van een korte verhuurtermijn, dan mag het wel.

Willekeurige afschrijving
De regeling voor willekeurige afschrijving werd eerder dit jaar vanwege de economische crisis versoepeld om ondernemers meer financiële speelruimte te geven. Bedrijfsmiddelen die “hoofdzakelijk bestemd zijn om ter beschikking te worden gesteld aan derden”, oftewel verhuurd, vielen hier echter niet onder. Hierin is recent verandering gekomen.

Korte verhuur
Met terugwerkende kracht per 1 januari 2009 mag namelijk wel willekeurig worden afgeschreven op bedrijfsmiddelen die zijn bestemd om voor korte duur te worden verhuurd aan opeenvolgende huurders. Daarbij kunt u denken aan zaken die vaak tijdelijk worden verhuurd, zoals speciaal gereedschap, hoogwerkers, bestelauto’s en aanhangwagens.

Gratis e-magazine: Elektrische mobiliteit
Waarom is elektrificering van je wagenpark belangrijk? Waar begin je mee als je je medewerkers (en klanten) hierin wilt faciliteren? En wat zijn de ervaringen van elektrische rijders tot nu toe?
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Vastgoed Financiering
Flexibele én snelle hypotheek voor alle zakelijke vastgoed; winkels, bedrijfspand, renovatie, belegging.