Ben Tiggelaar de-zaak-ben-tiggelaar.jpg
17 jul 2014

"Fast, Furious & Safe" - Column Ben Tiggelaar

Ben Tiggelaar doet veel aanveiligheid, al praat hij daar weinig over. Niet stoer. Maar als je graag duurzaam fast & furious wilt blijven als ondernemer, dan moet je wel op safe spelen.
Ben Tiggelaar de-zaak-ben-tiggelaar.jpg
18 dec 2013

"Nét niet netjes" - Column Ben Tiggelaar

Als ondernemer heb je een voorbeeldfunctie, stelt onze huiscolumnist Ben Tiggelaar. Bedrog, omkoperij en fraude. Dat kan dus niet. Maar ja, sjoemelen is besmettelijk...
Ben Tiggelaar de-zaak-ben-tiggelaar.jpg
15 nov 2013

"Goed plan!" - Column Ben Tiggelaar

Het is de zwakke plek van veel ondernemers. We willen graag bewijzen - aan onszelf en aan de rest van de wereld - dat we gelijk hebben. Maar als je niet uitkijkt, kan je dat zomaar je hele bedrijf kosten.
Ben Tiggelaar de-zaak-ben-tiggelaar.jpg
16 okt 2013

'Zilverlingen' - Column Ben Tiggelaar

Tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten kwam Ben Tiggelaar in contact met meerdere ondernemers op leeftijd. Hoog opgeleid, interessante carrière achter de rug, die na hun vijftigste besluiten voor zichzelf te beginnen. Hier ziet hij ze ook steeds vaker. Ben begrijpt ze steeds beter naarmate hij zelf ook grijzer wordt. 
Ben Tiggelaar de-zaak-ben-tiggelaar.jpg
4 sep 2013

"Aan de slag!" - Column Ben Tiggelaar

Het enige echte recept voor betere tijden is  ondernemerschap , zo stelt Ben Tiggelaar. De omgeving bedwingen, je eigen twijfels en angsten verslaan. Steeds weer geloven dat het mogelijk is om een betere toekomst te creëren. Voor jezelf en voor de mensen om je heen.
Ben Tiggelaar de-zaak-ben-tiggelaar.jpg
13 jun 2013

"Nederland en de VS: de belangrijkste verschillen" - column Ben Tiggelaar

Voor Ben Tiggelaar en zijn gezin zit het jaar in Boston er bijna op. Tijd voor een terugblik. Wat zijn de belangrijkste verschillen in het ondernemersklimaat van Nederland en de Verenigde Staten?
Ben Tiggelaar de-zaak-ben-tiggelaar.jpg
8 mei 2013

"Echte mensen" - column Ben Tiggelaar

Ben Tiggelaar ziet de voordelen van shoppen via internet, en van de integratie van internet in fysieke winkels. Als het maar niet ten koste gaat van echte mensen. Want daarin zit het echte voordeel van echte winkels.
Ben Tiggelaar de-zaak-ben-tiggelaar.jpg
27 mrt 2013

"Eigen koers" - column Ben Tiggelaar

Hoe excentriek mogen, of móeten, ondernemers eigenlijk zijn? Columnist Ben Tiggelaar vraagt het zich af én geeft ook een paar voorbeelden van bijzondere ondernemers die het anders doen.
Ben Tiggelaar de-zaak-ben-tiggelaar.jpg
6 feb 2013

"Zo wordt u elke dag beter" - column Ben Tiggelaar

Het verschil tussen mooie plannen en klinkende resultaten? Nuchterheid en ijzeren discipline, zo concludeert Ben Tiggelaar aan het einde van deze column. Hij geeft er aansprekende voorbeelden bij van het zich sterk ontwikkelende CoolBlue en een makelaar die, ondanks de malaise in de huizenmarkt, succesvol is en blijft.
Ben Tiggelaar de-zaak-ben-tiggelaar.jpg
19 dec 2012

"Rock it!" - Column Ben Tiggelaar

Wat heeft Aerosmith met ondernemen te maken? Ben Tiggelaar legt het uit in deze column.
Ben Tiggelaar de-zaak-ben-tiggelaar.jpg
16 nov 2012

"Puur geluk" - Column Ben Tiggelaar

Waarom zijn online-bedrijven in de VS zo succesvol? Ben Tiggelaar legt het, aan de hand van uitspraken van managementdenker Tom Peters, uit in deze column.
Ben Tiggelaar de-zaak-ben-tiggelaar.jpg
16 okt 2012

"Life is a lot like jazz" - Column Ben Tiggelaar

George Gershwin zei het al: "Life is a lot like jazz, it's best when you improvise". Ben Tiggelaar kan het alleen maar beamen. Hij dacht een huis te hebben in de VS, maar stond voor een dichte deur. Daardoor moeten hij en zijn gezin zich vanaf dag één als echte Amerikanen gedragen. Ofwel: improviseren. Dat bevalt Ben Tiggelaar eigenlijk best goed, het stimuleeert ondernemerschap, zo realiseert hij.
Getoond 1 tot 12 van 38. Er zijn meerdere pagina's.
Ben Tiggelaar heeft een vaste column in tijdschrift De Zaak. Hij is schrijver en trainer, met als doel: mensen te helpen hun dromen om te zetten in actie. Ben Tiggelaar werkt vanuit eigen praktijkonderzoek, met veel gevoel voor entertainment en een gedegen achtergrond in gedragswetenschap.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming