Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Gratis premievergelijking tussen 6 verzekeraars

Uitgevoerd door onze onafhankelijke partner 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Vind de passende beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een schappelijke prijs

Soms kan een fout de nodige gevolgen hebben en zorgen voor schade aan materialen, personen of bijvoorbeeld je reputatie. Dit kan ons privé gebeuren, maar ook beroepsmatig kaneen soortgelijke situatie zich voordoen. Gelukkig is het mogelijk de gevolgen van een beroepsmatig fout af te dekken via het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Voor een zzp’er of mkb’er is het zeker de moeite waard na te gaan of dit voor jou verstandig is. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken kan dan een hoop zorgen bij je wegnemen!

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken: gratis premievergelijking.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die ontstaat door aansprakelijkheid voor beroepsmatige fouten. Je kunt denken aan schade die ontstaat door het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie. Ook het geven van een verkeerd advies of het onopzettelijk schenden van eigendomsrechten kunnen leiden tot kosten die door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering worden gedekt. Dit kunnen kosten zijn op het gebied van juridische ondersteuning, schadeclaims en reputatieschade.


Veel beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen dekken de schade ontstaan bij personen, maar ook bij bedrijven. Een fout kan vaak de relatie tussen een bedrijf of professional en de klant erg onder druk zetten. Door de inzet van een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering kande ontstane schade op correcte wijze worden afgehandeld. Hierdoor kan de beroepsmatige relatie in veel situaties in stand blijven.

Is het een wettelijk verplicht?

Voor een aantal beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht. Dit is slechtseen beperkte groep. Voor alle overige beroepen kan het wel verstandig zijn om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten om je risico's te beperken. Onder de beroepen met een wettelijke verplichting vallen de financieel adviseurs, accountants, architecten, advocaten en notarissen. Voor deze beroepen zijn de risico's van dusdanige omvang dat per wet verplicht is ze af te dekken. Naast de wettelijke verplichtingen zijn er ookbrancheorganisaties, die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht stellen als lidmaatschapscriterium.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken: Welke verschillende soorten zijn er?

Er is een belangrijk onderscheid tussen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De verzekeringen verschillen in het type schade dat zijafdekken. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt voor jou en je eventueel je medewerkers het risico af voor schade materiele schade. Dit is een relatief goedkope verzekering.


De beroepsaansprakelijkheidsverzekering doet dit voor immateriële schade. Deze verzekeringis duurder, omdat de schade veel sneller kan oplopen qua kosten. Er zijn diverse voorbeelden te noemen, die via deze verzekering worden afdekt. In deze moderne tijd kan bijvoorbeeld eeneenvoudige fout in computersoftware al leiden tot een grote som misgelopen winst. Wanneer je beroepsmatig met een dergelijke situatie te maken krijgt, kan alleen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering je helpen bij het beperken van de kosten. Het is van groot belang bij het afsluiten van een beroepsmatige aansprakelijkheidsverzekering goed na tegaan welk type schade je wilt afdekken

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken: gratis premievergelijking.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & de kosten?

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunnen sterk variëren. Als minimalepremie kun je uitgaan van circa 300 euro op jaarbasis. Dit bedrag is exclusief belasting. De exacte hoogte van de premie hangt af van verschillende factoren. Zo speelt de jaarlijkse omzeteen rol. Ook het aantal medewerkers in loondienst is een factor, die van invloed is op de premie. Daarnaast is ook de beroepsgroep van invloed. Voor je exacte premie is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken een handige optie.


Ook een persoonlijk advies is natuurlijk bij veel verzekeraars mogelijk. Voor starters wordt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering vaak voor zes maanden gratis aangeboden. Via deze service kan een startend bedrijf of beroepsbeoefenaar eerst ervaring opdoen. Wanneer je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken wilt, is het van belang regelmatig de actuele gegevens van je bedrijf door te geven. Op deze manier weet je zeker dat de verzekering ook een adequate dekking biedt voor jouw situatie.


Steeds meer verzekeringen op het gebied van aansprakelijkheid zijn ook snel opzegbaar. Wanneer je bedrijf wordt opgeheven of je een scherpere premie bij een andere verzekeraar kunt krijgen, is dit op korte termijn realiseerbaar. Op deze manier behoudt je als zzp’er of mkb’er je flexibiliteit en zijn je risico's wel veel beperkter.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken de moeite waard?

Er zijn veel verzekeraars en andere financiële partijen die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aanbieden. Je kunt als klant hierdoor soms door de bomen het bos niet goed meer zien. Welke dekking en polisvoorwaarden zijn voor jou aantrekkelijk? En wat is een scherpe premie voor deze verzekering? Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken met de verschillende mogelijkheden hoeft tegenwoordig niet veel tijd meer te kosten.


Via De Zaak krijg je razendsnel een goed overzicht . Je hoeft alleen een aantal gegevens over jouw situatie in te vullen en kort daarna heb je alle informatie die je nodig hebt. Op deze manier kun je snel beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken en de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering vinden voor jouw situatie. En dat natuurlijk voor de meest scherpe prijs!

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Gratis premievergelijking tussen 6 verzekeraars

Je wensen

Je gegevens

Ontvang premievergelijking

Binnen 1 werkdag ontvang je de prijzen per email

Opgesteld door onafhankelijk adviseur

Op basis van beste kwaliteit en dekking

6 grote verzekeraars vergeleken

Zeer hoge exclusieve collectieve korting

Verzekeringen - Verzekeringen24 Logo

"Hallo ondernemer, ik ben Michiel

en help je graag met de beste dekking tegen de laagste prijs in de markt"

Onafhankelijk adviseur Verzekeringen24

We gaan zorgvuldig met de gegevens om.

Privacy statement

100% vrijblijvend | Al 3274 x aangevraagd