Vind de beste boekhouder uit je buurt

Ontvang gratis tot 4 vrijblijvende offertes & vergelijk.

Kosten boekhouder

2 juli 2020  in BOEKHOUDER

De vraag ‘Wat kost een boekhouder?’ heeft geen algemeen antwoord. De kosten zijn sterk afhankelijk van het type werkzaamheden dat je de boekhouder wilt laten uitvoeren. 

Wat kost een boekhouder?

Vind snel en eenvoudig de beste boekhouder uit jouw buurt

Wil je bijvoorbeeld de boekhouder maandelijks met je mee laten kijken? Dan is dit duurder, dan wanneer je alleen de jaarrekening wilt laten opstellen of controleren.


Ook heeft de grootte van jouw onderneming sterk invloed op de kosten. Een bedrijf met veel personeel heeft ook een meer uitgebreide salarisadministratie.

Gemiddeld uurtarief van een boekhouder

Het gemiddelde uurtarief van een boekhouder ligt rond de €80 tot €90. Voor een startende boekhouder betaal je meestal minder, zo’n €40.


Een lager uurtarief betekent niet per se goedkoper. Een ervaren en efficiënte boekhouder heeft in de meeste gevallen minder tijd nodig heeft om de boekhouding uit te voeren. Daarnaast kan een goede boekhouder, die wellicht duurder is, je ook meer opleveren. Wanneer een boekhouder voor je de juiste fiscale voordelen kan vinden, bespaar je zelfs geld.

Boekhouder tarieven vergelijken

Om een duidelijk antwoord te krijgen over wat een boekhouder kost voor je specifieke situatie, kan je via MijnZaak geheel gratis en vrijblijvend het formulier invullen. Na 1 werkdag ontvang je 4 offertes passend bij je aanvraag. Zo weet je direct welke kosten je kan verwachten. Het loont om online te vergelijken. Je krijgt een goed beeld van wat een boekhouder voor je kan betekenen en tegen welke kosten.

Vind de beste boekhouder uit je buurt

Ontvang gratis tot 4 vrijblijvende offertes & vergelijk.

Je wensen

Je gegevens

Ontvang offertes

Binnen 24 uur reactie

Gespecialiseerd in zzp & mkb

Zeer voordelige tarieven

Op basis van postcode geselecteerd

Belastingadviseurs en Boekhouders

''Ze hebben voor mij bij een aantal boekhouders mijn vraag neergelegd. ik heb hierop 4 reacties gehad. Sommigen waren goed voor mij, anderen wat minder.''

We gaan zorgvuldig met de gegevens om. Bij verzenden ga je akkoord met het privacy statement

Remon, Beveiliger

100% vrijblijvend | Al 1172 x aangevraagd