Financiën de zaak belasting belastingdienst.jpg
15 okt 2020

Aangifte btw: zo werkt het

Btw-aangifte is verplichte kost als je ondernemer bent voor de omzetbelasting. De aangifte kan per maand zijn, per kwartaal of soms per jaar. Lees hier wat er allemaal komt kijken bij de aangifte omzetbelasting.
Bedrijfsvoering Wanbetalers.jpg
15 okt 2020

Wat te doen bij wanbetalers?

Zelfs na een aantal herinneringen betaalt je klant de factuur niet. Moet je afwachten of de zaak uit handen geven? En welke stappen kun je zelf nemen? Dit is wat je kunt doen bij wanbetalers.

Zo werkt een kasboek

Als je onderneemt met contant geld, is een kasboek noodzakelijk voor je financiële huishouding en een verplicht onderdeel van je administratie. Zo ziet een simpel, maar duidelijk kasboek er uit.
Bedrijfsvoering Canva - Serious businessman taking notes and working on project.jpg
28 sep 2020

Tijdelijk uitstel van betaling belastingen (regeling corona)

De tijdelijke uitstelregeling van het betalen van belastingen geldt voor ondernemers die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen. De terugbetaling van de opgebouwde belastingschuld gaat in op 1 januari 2021 en wordt gespreid over 24 maanden.
Bedrijfsvoering Aftrekposten.jpg
28 sep 2020

Aftrekposten voor ondernemers

Als slimme ondernemer wil je niet onnodig kosten maken. Eén manier om geld te verdienen is goed te kijken naar hoeveel belasting je afdraagt over de winst. Met onderstaande aftrekposten kun je dit bedrag aanzienlijk verlagen en hou je meer over aan het eind van de rit.
Financiën Facturen betaald krijgen.jpg
17 sep 2020

Sneller facturen betaald krijgen

Je hebt hard voor je klant gewerkt, maar de factuur is nog steeds niet betaald. Wat de reden ook is, blijf positief en gebruik deze tips om je facturen sneller betaald te krijgen. Open communicatie en een professionele aanpak zijn daarbij de sleutel tot succes.
Boekhouding de zaak sepa geld munten briefgeld puzzel betalen sepa.jpg
7 sep 2020

Alle SEPA-landen op een rij

De Single European Payments Area (SEPA) standaardiseert het betalingsverkeer binnen Europa. In dit overzicht zie je hoeveel landen momenteel onderdeel zijn van SEPA en welke landen dat zijn.
Boekhouding de zaak rente percentage.jpg
6 aug 2020

Wanneer kun je wettelijke rente berekenen?

Je kunt wettelijke rente in rekening brengen als een klant niet op tijd betaalt. Dat geldt als dit een zakelijke klant is, maar ook als het een consument is. In het laatste geval is de wettelijke rente wel lager.
Boekhouding kosten boekhouder
2 jul 2020

Kosten boekhouder

De vraag ‘Wat kost een boekhouder?’ heeft geen algemeen antwoord. De kosten zijn sterk afhankelijk van het type werkzaamheden dat je de boekhouder wilt laten uitvoeren.
Boekhouding Verschil boekhouder accountant
2 jul 2020

Verschil boekhouder accountant

De woorden boekhouder en accountant worden vaak door elkaar gebruikt. Onterecht wordt vaak gedacht dat accountant een netter woord is voor een boekhouder. Maar er zijn verschillen.
Boekhouding Wat doet een boekhouder
2 jul 2020

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder is verantwoordelijk voor de boekhouding van een bedrijf. De boekhouder zorgt onder andere voor jouw maandelijkse en jaarlijkse BTW-aangiftes. Daarnaast stelt een boekhouder op het einde van elk boekjaar de jaarrekening en de balans op.
Boekhouding Alles over boekhouden
2 jul 2020

Boekhouder

Richt je tijd op je core business. Geef je administratieve taken uit handen aan een boekhouder.
Getoond 1 tot 12 van 165. Er zijn meerdere pagina's.
Doet u de administratie zelf of besteedt u die uit aan een accountant, boekhouder of administratiekantoor? Welke formulieren heeft u nodig, wat zijn de regels voor de jaarrekening? U vindt het hier.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming