Top 6 Boekhoudprogramma's

Vergelijk de beste boekhoudprogramma's van Nederland

Wat is er belangrijk als je met een boekhoudprogramma start?

Integratie met andere software

Controleer of het boekhoudprogramma van je keuze geïntegreerd kan worden met andere software die je gebruikt.


Conversie

Stap je over op online boekhouden, dan ontkom je helaas niet aan een conversieprobleem. Alle gegevens moeten omgezet worden naar het boekhoudprogramma. Bovendien is een nieuw programma toch altijd even wennen: dat geldt voor jou, maar zeker ook voor je personeel.


Aansprakelijkheid

Let goed op wat er in het contract met de leverancier van de online dienst staat over de aansprakelijkheid bij calamiteiten. Niets bijzonders, maar wel goed om even expliciet na te kijken.

Boekhoudprogramma: All-in 1 oplossing

Met een boekhoudprogramma heb je je hele administratie in één product. Je hoeft geen verschillende tools aan elkaar te knopen. Van uren- en rittenregistratie, tot factureren, de btw-aangifte en je winst- en verliesrekening.


Ook heb je altijd en overal toegang tot je boekhouding. Van je computer tot je telefoon. Van Nederland tot in het buitenland. Ook als je niet thuis bent, kan je altijd bij je gegevens.

Boekhoudprogramma's voor ZZP

Waarom een boekhoudprogramma als zzp'er?

Boekhouden is een van de minst favoriete bezigheden van ondernemers, maar het hoort er wel bij. Een groot voordeel van online boekhouden is dat je niet alleen de boekhouding, maar ook de overige administratie eenvoudig kunt bijhouden. Alle administratie staat online, dus er hoeft niets geïnstalleerd te worden. Door in te loggen kun je overal toegang krijgen tot de actuele gegevens van de status van je bedrijf.

 

Boekhoudprogramma's voor MKB

Waarom een boekhoudprogramma voor mkb?

Met personeel in dienst (loonadministratie) en bijvoorbeeld voorraadbeheer of één of meer zakelijke auto's, is je boekhouding als mkb'er inmiddels wat ingewikkelder geworden. Je moet de loonadministratie bijhouden, loonheffing inhouden van het salaris en afdragen aan de Belastingdienst en ook je bedrijfsadministratie is een stuk uitgebreider. Met een online boekhoudpakket bespaar je jezelf niet alleen een hoop tijd, je kan ook je financiële gegevens een stuk eenvoudiger monitoren. Kortom, minder tijd kwijt aan je administratie en meer gemak.

 

Boekhoudprogramma's voor Starters

Waarom een boekhoudprogramma als starter

Wanneer je net bent begonnen als ondernemer, komt er een hoop op je af. Je boekhouding opzetten en bijhouden is er één van. Want waar begin je? Een boekhoudprogramma maakt je boekhouding en het bijhouden van de voortgang van je bedrijf, zo makkelijk mogelijk voor jou. Bovendien mag je juist als starter de boekhoudprogramma's gratis uitproberen. Zo heb je snel je administratie op orde, zónder dat je hier extra kosten aan kwijt bent.