Top 6 Boekhoudprogramma's

Vergelijk de beste boekhoudprogramma's van Nederland

Waarom een boekhoudprogramma?

Boekhouden is een van de minst favoriete bezigheden van ondernemers, maar het hoort er wel bij. Een groot voordeel van online boekhouden is dat je niet alleen de boekhouding, maar ook de overige administratie eenvoudig kunt bijhouden. Alle administratie staat online, dus er hoeft niets geïnstalleerd te worden. Door in te loggen kun je overal toegang krijgen tot de actuele gegevens van de status van je bedrijf.

Wat is er belangrijk als je met een boekhoudprogramma start?

Integratie met andere software

Controleer of het boekhoudprogramma van je keuze geïntegreerd kan worden met andere software die je gebruikt.


Conversie

Stap je over op online boekhouden, dan ontkom je helaas niet aan een conversieprobleem. Alle gegevens moeten omgezet worden naar het boekhoudprogramma. Bovendien is een nieuw programma toch altijd even wennen: dat geldt voor jou, maar zeker ook voor je personeel.


Aansprakelijkheid

Let goed op wat er in het contract met de leverancier van de online dienst staat over de aansprakelijkheid bij calamiteiten. Niets bijzonders, maar wel goed om even expliciet na te kijken.

Boekhoudprogramma: All-in 1 oplossing

Met een boekhoudprogramma heb je je hele administratie in één product. Je hoeft geen verschillende tools aan elkaar te knopen. Van uren- en rittenregistratie, tot factureren, de btw-aangifte en je winst- en verliesrekening.


Ook heb je altijd en overal toegang tot je boekhouding. Van je computer tot je telefoon. Van Nederland tot in het buitenland. Ook als je niet thuis bent, kan je altijd bij je gegevens.

Boekhoudprogramma's voor ZZP

Boekhoudprogramma's voor MKB