Leen Zevenbergen achtergrond-afb-1.jpg
21 nov 2018

Trendwatchers of Trendmakers?

Het lijkt wel of er elke dag een nieuwe trendwatcher geboren wordt. Weer iemand erbij die 1 pagina of 1 boek voor ligt op de rest. Iedereen lijkt te weten wat er in de toekomst te gebeuren staat. Terwijl dat, voor de goede kijker, toch wel erg makkelijk is.
Columns man-272675_1920.jpg
29 okt 2018

Verveel je je al een beetje?

Ook al heb ik het vaker gezegd en geschreven, er is en blijft een groot verschil tussen managers en ondernemers. Om het onbeleefder te zeggen, tussen loonslaven en eigen bazen. Tja, daar worden mensen vaak wel boos van. Want wil tenslotte niet iedereen een beetje ondernemer zijn?
Leen Zevenbergen de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
19 mrt 2018

Ondernemers zijn altijd VOOR

Deze week leerde ik waar het woord ondernemerschap vandaan komt. Ik dacht altijd uit het Frans en dat het bovendien niet zo erg oud was, laten we zeggen zo’n 200 jaar; Entrepreneur. Maar niets was minder waar.
Auto Camperleven-2.JPG
18 dec 2017

Zwerven door de ‘swinging states’

Zomaar neergestreken in Atlanta (Georgia, VS), in een camper gestapt samen met wat kennissen en me verbaasd over een zo andere wereld, een zo andere cultuur. Hoe bevrijdend is het om een paar weken lang totáál niet aan de business te denken…
Leen Zevenbergen shutterstock_603983222.jpg
16 nov 2017

Steengoed cadeau

Nooit gedacht dat ik ooit eens korting zou geven. Wordt dit een verkoopverhaal? Zeker, gewoon open en bloot en recht voor z’n raap; dit is een leuk product om te kopen en ik geef korting. Leuk om met Sinterklaas of Kerst aan je medewerkers of vrienden te geven. Maak je gelijk een statement!
Gijs Veenhuijsen Untitled design6.jpg
6 nov 2017

Het H-woord en de compromiscultuur

Nederland is een prachtig land. In alles zie je het echte leven terug. Er moet een onplezierig hapje naar binnen. Dat gerecht lepelen we in ultrakleine porties bij de potentieel boosaardige zuigeling naar binnen. Zodra de gewenning intreedt, vergroten we de hapjes en reiken we ze steeds sneller aan. De zuigeling is zich nog slechts vaag bewust van zijn positie. Nu wordt het spannend... en na een laatste hap en, wellicht, een ferme boer... blijkt het bordje, waar zojuist nog de beperking van de hypotheekrenteaftrek op lag te dampen, keurig leeg.
René Boender DZ jong personeel werknemers jongeren mensen.jpg
20 sep 2017

HR Trend: Talenten stappen over van multinationals naar familie bedrijven!

Nu de economie weer lekker op gang is durven mensen ook weer wat meer risico te nemen. Ook op de banen markt. Niet alleen de millennials maar zeker ook Generatie Z. Want de banen zijn er, tenminste als je young at heart bent, voor het uitkiezen. Zelfs als je boven de 50 bent maar nog volop in het nieuwe 'energieke e-life 'staat. Maar waar ga je werken? Of moet ik zeggen 'spelen'.
Columns Untitled design (75).jpg
4 sep 2017

Wisselende inkomens

Ondernemers hebben vaak een volslagen onvoorspelbaar inkomen. Dat betekent dat een jaar waarin haast geen belasting verschuldigd is, gevolgd kan worden door een jaar waarin jij, als ondernemer, de hele Rijksbegroting in je eentje opvult.
René Boender rene boender - sydney.JPG
4 sep 2017

Van agri-familiebedrijf naar global food techcompany: de grote uitdaging!

De vierde industriële revolutie raast door. En de Nederlandse economie profiteert er volop van mee. De crisis jaren lijken achter de rug en wij gaan er allemaal van mee profiteren. Het is nu wel zaak om bij te blijven. Te investeren en op de toekomst te anticiperen. In alle sectoren en zeker voor de agrarische bedrijven. Maar dat blijft een grote uitdaging.
Columns shutterstock_571669030 (1).jpg
28 apr 2017

Meer rendement met een online kassasysteem

Voor de moderne retailer is zijn kassa niet alleen in letterlijke zin een waardevol bezit. Het ‘connected’ kassasysteem, voor horeca of winkel, fungeert tegenwoordig als het ware financiële hart van de zaak.
Columns shutterstock_617885018.jpg
18 apr 2017

De noodkreet van de zzp’er

Ondernemend Nederland heeft het mooi voor elkaar. Een groot deel van het werk dat ooit door medewerkers gebeurde, wordt nu door “flexwerkers” gedaan. In de afgelopen 20 jaar werd een substantieel deel van de medewerkers, zzp’er. Er zijn verschillende soorten zzp’ers. Zo heb je de “ondernemer-zzp’er”. Voor dit verhaal is die niet interessant. Dit verhaal gaat over de “werknemer-zzp’er”.
Columns shutterstock_589229474 (1).jpg
11 apr 2017

Urenregistratie, hoe doe je dit snel en effectief

Als ondernemer vliegen de dagen voorbij. Er zitten nooit genoeg uren in een dag, maar als je niet uitkijkt, staan er straks ook niet genoeg uren op je facturen. Ben jij wellicht een ondernemer die ongemerkt geld weggooit? Doe eens dit testje:
Getoond 1 tot 12 van 79. Er zijn meerdere pagina's.
Onze ondernemers en experts bloggen hier regelmatig over hun dagelijkse praktijk en over actuele zaken. In hun columns lees je bijvoorbeeld over de nieuwste belastingplannen, of een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wel echt nut heeft en hoe je nu eigenlijk een goede e-mail schrijft. Voor handige tips of een inspirerende kijk op ondernemen! Wie de columnisten zijn? Dat lees je hier.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming