Urenregistratie is en blijft een belangrijk onderdeel van elke succesvolle onderneming. Toch wordt het vaak weggeschoven in een hoekje als iets dat ‘moet gebeuren’. Hoewel dat vaak klopt, betekent het niet dat urenregistratie niets kan bijdragen aan je organisatie. Een veelvoorkomend probleem is onnauwkeurige urenregistratie. Ondernemingen laten hun personeel urenregistratie (soms weken later) achteraf invoeren en lopen daardoor het risico dat gewerkte uren verkeerd worden ingeschat. Aangezien andere onderdelen van de onderneming worden afgestemd op de uren die gedraaid worden door personeel, kun je al snel de conclusie trekken dat er grote gevolgen kunnen zitten aan systematisch verkeerd uren registreren.

Krijg grip op onnodige overuren en te hoge facturen

Onnauwkeurige urenregistratie zorgt vaak voor het te hoog inschatten en uitbetalen van overuren. Daarnaast kan het zijn dat een te hoog aantal uren wordt gefactureerd naar klanten, wat ongewenste resultaten tot gevolg kan hebben. Dit is gemakkelijk te voorkomen door personeel in real-time uren te laten registreren door middel van slimme software (met een timer of elke dag achteraf). Het is laagdrempelig om te beginnen met het implementeren van dit soort slimme urenregistratie software binnen je organisatie.

Productiviteitsmetingen en proactief ingrijpen

Gewapend met nauwkeurige data uit urenregistratie kun je binnen je onderneming proactief sturen op basis van productiviteitsmetingen. Zo kun je projecten met elkaar vergelijken en beoordelen of je op schema ligt voor een bepaald doel. Mocht dat niet zo zijn dan kun je goed geïnformeerd op zoek gaan naar maatregelen die je kunt treffen. Omdat urenregistratie dagelijks geschiedt, kun je een project van begin tot eind meten en sturen. Dat bespaart op den duur wellicht tientallen uren en daarmee flink wat geld.

Gerust zijn met een kloppende urenverantwoording

Zeker niet onbelangrijk zijn de uiteindelijke voordelen die je krijgt na het goed bijhouden van je urenregistratie. Zo ontstaan er na enkele weken al nuttige project-, taak- en teamlidrapportages waarin duidelijk beschreven staat wie wat doet en hoe lang dat precies heeft geduurd. Dit helpt bij het verantwoorden van uren naar zowel interne als externe stakeholders. Denk aan klanten die gebaat zijn bij een eventuele urenspecificatie of bij het intern beoordelen van personeel en projecten. Zo maak je op basis van nauwkeurige cijfers betere beslissingen.

Urenregistratie voor je onderneming

Een oplossing van Nederlandse bodem die zich inzet om bedrijven te ondersteunen bij hun urenregistratie is Keeping. Met Keeping kan elke ondernemer gemakkelijk beginnen met het voeren van urenregistratie, ook met urenregistratie voor personeel.

Het urenregistratieplatform van Keeping is zo gemaakt dat het starten laagdrempelig en goed te volgen is, ongeacht technische kennis of kunnen. Beginnen met urenregistratie is dankzij Keeping zo goedkoop als een paar kopjes koffie per maand (vanaf €5,40). Een zachte prijs voor de inzichten en voordelen die een kloppende urenregistratie met zich meebrengt.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter