Consumenten in Nederland gaven in 2009 ruim 6 miljard euro uit in webwinkels. Internet is daarmee voor veel bedrijven een groeiende bron van inkomsten. Ook voor uw bedrijf?

Themapocket Een website die wérkt!De nieuwste themapocket van De Zaak, Een website die wérkt!, leert u stap voor stap hoe u (aanmerkelijk meer) geld kunt verdienen met uw aanwezigheid op het wereldwijde web. Vertrekpunt is de uitdaging om met een frisse blik naar uw bedrijfsactiviteiten te kijken. Hoe kunt u die op een lucratieve manier vertalen naar internet? En als u zo’n webstrategie hebt gekozen: hoe geeft u die dan een effectief gezicht? Voor welk design en welke content kunt het beste kiezen?
Daarnaast wordt volop aandacht geschonken aan al die andere zaken die bij het ontwikkelen en beheren van een website een rol spelen. Hoe wordt uw site sneller gevonden (zoekmachine-optimalisatie)? Hoe stelt u een budget en een planning op? En als u de bouw van uw site uitbesteedt (wat u bij voorkeur moet doen), aan wie dan?

Het ontwerpen en bouwen van een site is vrij technisch. Dit betekent dat dienstverleners op dit gebied allerlei jargon gebruiken. Zeker voor de mensen die technisch minder onderlegd zijn, is dit niet altijd even goed te volgen. Ga in zee met een bureau dat niet koketteert met hoogdravende vaktermen, maar dat in staat is om de zaken in ‘gewone mensentaal’ te benoemen. En blijf de vinger aan de pols houden. Een website moet onderhouden en voortdurend verbeterd worden. Hoe u dat effectief aanpakt, leest u ook in deze themapocket.

Op de goede weg met uw site? Doe de check met Webcheck Online
Heeft u al een website, dan biedt Webcheck Online u de mogelijkheid om uw website te laten beoordelen door onafhankelijke experts. Webcheck Online is een initiatief van de Ganda Groep, in samenwerking met Microsoft en De Zaak. U heeft de keuze uit een Quick Check en een Full Check. Als u een Full Check laat doen, krijgt u een uitgebreid rapport met aanbevelingen en uitgangspunten om uw website zelf of door een webbouwer te laten verbeteren. De site webcheckonline.nl biedt ook talrijke tips op het gebied van content, design, bereikbaarheid en navigatie.

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…

Website laten maken
Website vernieuwen? Stappenplan voor contentmigratie
Je blog als klantenmagneet
Content Management Systeem (CMS): wat heb je eraan?

Lees ook…