24 October 2011
Alleen al vorig jaar kwamen er in Nederland 6600 webwinkels bij. Het bracht Suzan Eikelenstam op het idee voor het boek "Internetgodinnen". Aan de hand van interviews met succesvolle vrouwelijke webwinkeliers wordt de lezer in tien stappen uitgelegd hoe hij of zij een webshop begint. De eerste druk verscheen in november 2010, een derde druk staat inmiddels op stapel.

Had je dit succes voorzien?
“Nee. Ik was naar de uitgever gestapt met een A-4tje waarop het idee voor dit boek stond. Die reageerde aanvankelijk sceptisch, omdat ik nog niet eerder gepubliceerd had. Ook mijn uitgever had dit niet verwacht. Ik wist wel dat het onderwerp populair was, want ik kreeg veel vragen van mensen die overwegen een webshop te beginnen.”

Waarom heb je geen goden bezocht?Suzan Eikelenstam
“Van alle consumentenbeslissingen over de hele wereld wordt 82% genomen door een vrouw. Manlief beslist welk merk auto er wordt gekocht, maar de vrouw bepaalt meestal de kleur. Veel vrouwen met een webwinkel hebben keurig een businessplan gemaakt, maar bij de inkoop vertrouwen ze op hun eigen intuïtie, op wat ze zelf mooi vinden.”

Het boek staat vol met nuttige tips en stappenplannen, maar is geen ‘handleiding’. Is dat een bewuste keuze geweest?
“Ja, want ik wilde een niche-markt bereiken met dit boek: webwinkeliers en mensen die een webwinkel willen beginnen. En het is op vrouwen gericht, waardoor de marketing ook erg marketing-to-women is geworden. Als je er dan ‘Handleiding’ op zet, denken vrouwen meteen ‘gaaaap’….. Je kan mensen maar beter verrassen met goede content, dan op de cover goede content beloven en het niet waarmaken.”

INTERNETGODINNEN
Uitgeverij De Boekerij,
Amsterdam, ISBN 978-90-225-5746-4
 

Wilt u dit boek bestellen? Ga naar bol.com

 

De winnaars van de vijf gratis boeken zijn inmiddels bekend:
Mevr. Jaasma – Drachten
Mevr. Keeman – Ede
Dhr. Matas – Aalten
Mevr. Geurts – Opheusden
Dhr. v.d Spek – Soesterberg

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…