De nieuwe themapocket van De Zaak, ‘Preventie. Hoe je veilig (digitaal) onderneemt', behandelt de belangrijkste ontwikkelingen en bedreigingen en biedt je praktische hand.

Zakendoen zonder online aanwezig te zijn? Het lijkt tegenwoordig ondenkbaar. Een eigen website is een vanzelfsprekendheid. Daarnaast is de druk om als bedrijf aanwezig te zijn op social media (Facebook, Twitter) groot.

Het maakt jou en jouw onderneming kwetsbaar voor nieuwe vormen van fraude en criminaliteit, waarbij de risico’s ook nog eens snel veranderen. Internetcriminaliteit vormt in toenemende mate een bedreiging die veel financiële schade veroorzaakt. Aangezien grote ondernemingen hun beveiliging steeds beter op orde hebben, komen kleinere bedrijven meer en meer op de radar van internetcriminelen.

De nieuwe themapocket van De Zaak, ‘Preventie. Hoe je veilig (digitaal) onderneemt’, behandelt de belangrijkste ontwikkelingen en bedreigingen en biedt je praktische handvatten voor een veilige communicatie en veilig betalingsverkeer.

Inhoud:

Hoofdstuk 1  Vrijplaats internet
Hoofdstuk 2  Digitale bedreigingen
Hoofdstuk 3  Het nieuwe werken
Hoofdstuk 4  E-commerce
Hoofdstuk 5  Veilig betalingsverkeer
Hoofdstuk 6  Interne criminaliteit

Bijlage 1 Regels bij spam en cookies
Bijlage 2 Inbraakpreventie

Over de auteurs

Hans Pieters (Nederlands recht) en Paul Postema (Nederlandse taal- en letterkunde) zijn managing partners van Loft 238 Tekst & Communicatie. Beide schrijven al ruim vijftien jaar over fiscale en economische onderwerpen voor ondermeer De Zaak, de Nederlandse Orde voor Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) en Metro. Eerdere uitgaven van hun hand zijn ondermeer de Elsevier Aangifte Gids en de themapockets ‘Veilige Zaak’ en ‘Bedrijfsoverdracht’. In november 2012 verschijnt van Hans Pieters bij uitgeverij Spectrum het boek ‘Van Factuur tot Aangifte’.

Joris van Groningen (Nederlandse taal- en letterkunde) schrijft sinds 1998 over internet, ondermeer voor de website van Emerce en reclamevakbladen als Adformatie en Tijdschrift voor Marketing.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…