Ondernemers zijn net mensen... De meerderheid is altijd op zoek naar verbeteringen, ook van hun website. Web-adviesbureau Ganda biedt, in samenwerking met De Zaak en Microsoft, ondernemers daarvoor een maatwerkoplossing: WebCheck Online.

Onderzoek wijst uit dat 66 % van de ondernemers in het mkb zoekt naar manieren om meer uit hun website te halen. Weliswaar geeft een ruime meerderheid (85%) de eigen website een voldoende, maar qua inhoud, vindbaarheid en design wil men graag optimaliseren. Zo blijkt uit onderzoek dat De Zaak en ING Economisch Bureau hebben gehouden onder 660 ondernemers. 

Vier criteria

Op WebCheck Online kan een ondernemer zijn website uitgebreid op vier criteria laten beoordelen: 

Design

Dat is het eerste wat de bezoeker van een website opvalt. Het is dus van belang of een website er plezierig uitziet. Maar een webdesigner hoeft nou ook weer niet een Rembrandt of Lichtenstein te zijn. Een website moet voor zichzelf spreken – in een taal die de bezoeker kan begrijpen. Let op kleurenkeuze, foto’s of tekeningen en eventuele film- of geluidsfragmenten; die moeten voor de bezoeker goed toegankelijk zijn.

Navigatie
Het komt nog te vaak voor dat de bezoeker van een website aan zijn lot wordt overgelaten onder het motto ‘Laat hem of haar zelf maar bepalen wat de volgende link is’. Onderzoek wijst uit dat de bezoeker van een website sturing juist op prijs stelt. Hij of zij moet op een makkelijke manier door uw website kunnen ‘bladeren’, zodat een en ander een logische indruk maakt. Controleer uw website daarom ook regelmatig op dode links. 

Inhoud
Uiteraard draait het hier natuurlijk om. In heldere bewoordingen moeten op uw website de drie W’s vermeld staan: wat, waarvoor en door wie. In goed en vooral foutloos  Nederlands – niets is zo schadelijk voor de reputatie van een website als schrijffouten. Beloof de bezoeker van uw website niet meer dan u kunt waarmaken en geef hem de middelen (‘tools’) om maximaal van uw website gebruik te maken.  

Bereikbaarheid
Zoekmachines zijn het levenselixer van uw website. Bing en natuurlijk Google zijn bijna niet meer weg te denken uit het bestaan van elke eigenaar van een website. Belangrijk voor uw rangschikking is het juiste gebruik van zogenoemde meta tags, title tags, inhoud en beeld. Meer zichtbaarheid bij zoekmachines brengt u meer bezoek.  

Korting voor leden van De Zaak

Bezoekers van WebCheck Online kunnen kiezen voor een FullCheck of een QuickCheck. De FullCheck biedt een grondige analyse, voorzien van tips voor verbetering. Voor leden van De Zaak geldt een aanzienlijke korting. Voorbeelden van een FullCheck staan op de website WebCheck Online.
Voor slechts € 25,- kunt u ook een QuickCheck aanvragen, waarmee u een beknopte cijferwaardering van uw website op voornoemde vier criteria krijgt.

WebCheck Online is het logische vervolg op de succesvolle tijdschriftrubriek, zoals die in 2008 in tijdschrift De Zaak stond. Honderden ondernemers meldden zich voor een analyse van hun website aan, maar omdat het tijdschrift maar acht keer per jaar verschijnt, moesten velen teleurgesteld worden. Met de online versie van WebCheck hopen de initiatiefnemers tegemoet te komen aan de grote vraag.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Tankpas via De Zaak

Met een volgetankte auto naar je klant, op de OV-fiets naar je meeting of snel de trein in om nog even te werken. Wat je ook kiest, met MoveMove ben je zo onderweg. Probeer 3 maanden gratis via De Zaak.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…