PARTNERCONTENT - Jouw doelgroep ziet iedere dag tientallen reclameboodschappen voorbijkomen. Hoe zorg je er dan voor dat jouw advertentie er tussenuit springt? Met deze drie praktische tips kun je potentiële klanten naar jouw webshop leiden.

1. De kop is de sleutel tot succes
De kop van jouw advertentie moet mensen overhalen erop te klikken. Wees daarom origineel, pakkend en duidelijk. Vergeet daarbij niet dat het belangrijk is goede zoekwoorden in te vullen. Probeer zo volledig mogelijk te zijn in je kop, zonder hem te lang te maken. De kop ‘Sexy, vrolijke zomerjurk mt XS/S of kleine M’ lijkt bijvoorbeeld goed gekozen, maar is niet volledig. Als potentiële klant heb je namelijk geen idee hoe de jurk eruitziet. Wees dus specifiek: benoem het model, de kleur, de maat en eventueel de print. Bijvoorbeeld: vrouwen chiffon stippendruk bohemien zomerjurken. Speel met verschillende koppen en test zo wat voor jouw product of dienst het beste werkt.

2. Wees creatief met tekst
Niemand zit te wachten op hele lappen tekst in een advertentie. Houd je teksten kort, krachtig en origineel. Je hebt immers maar een paar seconden om jouw potentiële klant te overtuigen. Gebruik daarom korte zinnen en bullets, zodat je tekst makkelijk te scannen is. Zet belangrijke woorden in een ander lettertype of maak ze dikgedrukt en test verschillende teksten om te ontdekken welke het meeste effect heeft.

3. Laat zien wat je verkoopt
Plaats een goede foto van jouw product in je advertentie. Zorg voor een geschikte achtergrond, de juiste belichting en een goed perspectief.

Een witte achtergrond is veilig en zorgt ervoor dat je product goed naar voren komt. Maar je kunt ook juist kiezen voor een felle kleur om jouw advertentie extra op te laten vallen.

Om te zorgen dat jouw product goed belicht is kun je een daglichtlamp en een camerastatief gebruiken. Het is verstandig de zoomfunctie van de camera zo min mogelijk te gebruiken, want dat kan leiden tot een vervormd beeld.

Zorg bij het kiezen van een perspectief dat er zoveel mogelijk details zichtbaar zijn. Een hoek van 45 graden werkt meestal goed.

Lees wat elke webwinkelier moet weten over het trekken van meer klanten naar je webwinkel met online adverteren.Download hieronder de succesgids ‘online adverteren voor de webwinkelier‘.

Auteur: Michiel Schouten – Manager SMB Relations Marktplaats Zakelijk

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Tankpas via De Zaak

Met een volgetankte auto naar je klant, op de OV-fiets naar je meeting of snel de trein in om nog even te werken. Wat je ook kiest, met MoveMove ben je zo onderweg. Probeer 3 maanden gratis via De Zaak.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…