Nederland is geen vreemde voor JT Foxx. Hij is hier al zeker tien keer op bezoek geweest en hij is van plan hier voorlopig elke maand terug te komen. Waarom? Om ondernemers te coachen en lezingen te geven.
JT Foxx is het levende bewijs dat ‘de Amerikaanse droom’ nog steeds bestaat. Foxx kwam op jonge leeftijd in de VS en bouwde in korte tijd een klein imperium op. De 33-jarige entrepreneur heeft wereldwijd belangen in onroerend goed en bedrijven in Europa, de VS, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.
 
Dat succes is hem niet aan komen waaien: Foxx had zelf ook coaches. De kennis die hij in de loop der jaren heeft vergaard, wil hij nu delen en overdragen. Om die reden reist hij de halve wereld af met zijn eigen events. Tijdens die events kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een coaching traject.    
 
‘Denk Amerikaans, handel Nederlands’
Foxx komt graag in ons land. Hij is hier als het ware kind aan huis – 2004 was de eerste keer. Waarom? “Ik bewonder de Nederlandse handelsgeest.” Nederlanders maken goede producten. Hij is wat minder te spreken over de Hollandse mentaliteit: “Ik krijg wel eens de indruk dat de mensen hier veel geld sparen om zo vroeg mogelijk met pensioen te gaan.” 
 
En dat vindt hij zonde, omdat hij de visie van Nederlanders in de afgelopen tien jaar heeft leren waarderen. Foxx ziet Nederlandse ondernemers graag succesvoller worden. Waar het in zijn ogen hier aan schort is een gebrek aan 
‘branding’. “Nederlanders voelen zich nog steeds ongemakkelijk als zij over hun eigen succes en geld praten. Alsof zij zich ervoor schamen!” Zijn advies is dan ook: ‘Denk Amerikaans, handel Nederlands’.
 
“Omzet in vier maanden verdubbeld”

Eric Bakker, directeur-eigenaar van IQ Leads groep, besloot vorig jaar oktober een evenement te bezoeken waar JT Foxx ook een van de sprekers was.

Bakker: “Ik heb al aardig wat seminars gevolgd en coaches gezien, maar was echt verrast door wat JT Foxx presteert! In december 2013 had ik hem al vier keer gezien en elke keer vertelt hij weer iets nieuws.” 
Bakker besloot een coaching traject te volgen bij een van Foxx’s bedrijven. Gevraagd waarom uitgerekend Foxx hem aanspreekt, antwoordt Bakker: “Nederlandse coaches zijn veel te educatief. Foxx is praktisch.” Bovendien kan je kiezen uit een hele batterij coaches, of het nou gaat om time-management, financiën of coaching op de persoon Eric Bakker.” En het werpt zijn vruchten af: in vier maanden tijd verdubbelde IQ Leads de omzet.
 
11 tips van JT Foxx
Mocht u nog twijfelen of misschien denken ‘weer zo’n Amerikaanse guru’. Hier volgen 11 zakelijke tips van JT Foxx:
 1. Beloof-niet-te-veel/lever-meer-dan-verwacht.
 2. Zet uw klanten op de eerste plaats en behandel hen alsof het goede familieleden zijn.
 3. Biedt altijd waar voor het geld van uw klanten – WOW uw klanten.
 4. On-wow’s kunnen het einde van uw bedrijf betekenen.
 5. Maak uw excuses wanneer u een fout maakt, negeer uw klant niet.
 6. De klantervaring moet voor u een obsessie zijn.
 7. Voer wanneer nodig zelf een telefoongesprek om een probleem op te lossen – hoe druk u het ook hebt of hoe belangrijk u uwzelf ook vindt.
 8. Uw succes wordt niet afgemeten aan hoeveel geld u verdient, maar aan hoe succesvol uw klanten zijn.
 9. Doe regelmatig onderzoek onder uw klanten en zorg voor ‘testimonials’.
 10. Klanten geld terugbetalen kan uw bedrijf veel geld kosten. Documenteer terugbetalingen wanneer nodig. Zorg er voor dat uw contracten net zo duidelijk zijn als uw verwachtingen.
 11. Begrijp dat het niet haalbaar is om 100% van uw klanten ‘happy’ te maken, maar realiseer u dat het kleine percentage dat ‘niet happy’ is, uw bedrijf wel de afgrond in kan helpen.  
Binnenkort houdt JT Foxx weer een event, waarvoor u zich gratis kunt inschrijven.
 
Lees ook:
 
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…