De oude doos De Zaak september 1993.png
15 sep 2020

Ondernemen anno 1993 - De Zaak september editie

We zijn er als ondernemers groot mee geworden: het tijdschrift De Zaak. 28 jaar geleden begon De Zaak met het maken van magazines voor ondernemers die willen groeien en elkaar helpen te groeien. Wat stond er precies 27 jaar geleden in De Zaak en hoe verschilt dat ten opzichte van nu? We blikken terug op De Zaak nummer 4 uit september 1993.
De oude doos de-zaak-oude-doos-touwslagerij-gorssel-ambacht.jpg
8 okt 2015

Een eeuw in touw - de oude doos van Touwslagerij Steenbergen

Liefde voor het ambacht bezielt de familie Steenbergen generatie na generatie. Albert staat sinds 2000 aan het roer en paste –­ zonder concessies te doen aan zijn visie op touw slaan (en die van zijn voorvaderen) – de productie aan aan de wensen van de moderne markt.
Tijdschrift de-zaak-oude-doos-Klompenhuisje-Harmke-van-Heeckeren.jpg
7 sep 2015

‘Gelukkig wordt het geen horecazaak'

"De klanten ga ik missen. Maar het is goed zo. Er breekt nu weer een nieuwe fase aan. Mijn man en ik hebben altijd al een leuk leven gehad, maar alles moest op een holletje. Nu kunnen we rustiger aan gaan doen", vertelt Harmke van Heeckeren van der Schoot - Hulsbergen. Zij sluit deze zomer definitief de deuren van haar Klompenhuisje op de Nieuwe Hoogstraat in Amsterdam.
De oude doos
26 jun 2015

Veertig jaar in tenten

Zwaag, een dorp bij Hoorn, bestond dik veertig jaar geleden uit één straat. Het is de plek waar broers Gerard en Piet Karsten (grondleggers van wat tegenwoordig Karsten Tenten heet) dik veertig jaar geleden onder de naam Eurodump alles verkochten wat los en vast zat: hout, gereedschap, fietsen, schoenen met stalen neuzen. 
De oude doos
19 mei 2015

In 1942 kwam de eerste ponsmachine het bedrijf in

Achter het negentiende-eeuwse pand waarin het Rotterdamse assurantiekantoor P. Schreuder & Co is gevestigd, gaat een mooi verhaal schuil. Dat zie je aan  de glas-in-loodramen en -erkers, het gelambriseerde hout tegen de muren, de ruime hal met lichtkoepel en de statige, brede trap. Aan het hoofd staat Elwyn Schreuder, derde generatie assurantiemakelaar.
Tijdschrift
31 mrt 2015

Van rechthuis tot romantisch restaurant

Zó werd Lage Vuursche een pannekoekendorp.
De oude doos
25 feb 2015

‘Opa bewaarde de appels op zolder'

In fruitteeltbedrijf De Zandroos neemt familie een centrale plaats in. Een kartonnen uitsnede van ‘Boer Jan' – oom van huidige eigenaar Chris – is jarenlang onderdeel geweest van een kinderspeurtocht, vader Gé prijkt op de foto's in de landwinkel en de lunchroom is vernoemd naar Gé's vrouw Cato. "Wij geven in het bedrijf onze familieleden de eer die ze verdienen. We hebben veel aan hen te danken," vertelt Chris van der Zandt.
hidden

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming