Financiën Facturen betaald krijgen.jpg
17 sep 2020

Sneller facturen betaald krijgen

Je hebt hard voor je klant gewerkt, maar de factuur is nog steeds niet betaald. Wat de reden ook is, blijf positief en gebruik deze tips om je facturen sneller betaald te krijgen. Open communicatie en een professionele aanpak zijn daarbij de sleutel tot succes.
Debiteurenbeheer de zaak rente percentage.jpg
6 aug 2020

Wettelijke rente (niet-)handelstransacties

Je mag wettelijke rente rekenen als jouw klant een rekening niet op tijd betaalt. Er is een wettelijke rente voor handelstransacties en een wettelijke rente voor niet-handelstransacties. Check hier wat het actuele rentepercentage is.
Boekhouding de zaak rente percentage.jpg
6 aug 2020

Wanneer kun je wettelijke rente berekenen?

Je kunt wettelijke rente in rekening brengen als een klant niet op tijd betaalt. Dat geldt als dit een zakelijke klant is, maar ook als het een consument is. In het laatste geval is de wettelijke rente wel lager.
Debiteurenbeheer Untitled design (49).jpg
9 jul 2020

Deurwaarder inschakelen

Heb je te maken met onbeantwoorde rekeningen die maar niet betaald worden? Heb je zelf al meerdere malen klanten aangesproken op het betaalgedrag, maar helpt dit niet? Dan is het inschakelen van een deurwaarder een slimme optie.
Debiteurenbeheer Untitled design (51).jpg
7 jul 2020

Wat doet een deurwaarder?

Het is wel zo fijn als afspraken nagekomen worden. Zeker in het maatschappelijk verkeer. Er zijn verschillende aspecten waar een gerechtsdeurwaarder naar kijkt zodat jij zo snel mogelijk geholpen wordt.
Debiteurenbeheer Untitled design (50).jpg
7 jul 2020

Kosten deurwaarder

Wanneer je een deurwaarder wilt inschakelen kost dit geld. Wat zijn deze kosten precies en welk resultaat zit hier aan vast?
Debiteurenbeheer Untitled design (47)2.jpg
7 jul 2020

Deurwaarders

Vind de beste deurwaarder met jarenlange ervaring en juridische kennis.
Financiering Untitled design (22).jpg
14 mei 2020

Wat is factoring?

Factoring is een financieringsvorm én een service. Een factormaatschappij kan jou een krediet geven of je facturen voorfinancieren. Daarnaast kan een factormaatschappij je debiteurenbeheer uit handen nemen.
Financiën de-zaak-geld-loon-kosten-euro-financien.jpg
27 mei 2019

Wat kan ik het beste doen met mijn winst?

Hoera, je maakt winst! Het is vast geen probleem om hier een bestemming  voor te vinden, maar wat is het verstandigst om te doen, op de korte en de lange termijn?
Debiteurenbeheer de-zaak-geld-loon-kosten-euro-financien.jpg
3 jun 2016

"Klanten in termijnen laten betalen, hoe pak ik dat aan?"

Lastig om in crisistijd klanten warm te maken voor uw product of dienst? Een betalingsregeling kan een manier zijn om uw omzet veilig te stellen. Waar moet u aan denken als u klanten de mogelijkheid wilt bieden om in termijnen te betalen?
Verzekeren de zaak stagnatie krimp neergang terugloop.jpg
29 jun 2015

Crisis Griekenland treft Nederlandse ondernemers

De grote financiële onrust in Griekenland treft ook Nederlandse ondernemers. Met name exporteurs en importeurs die zaken doen met Griekenland moeten in actie komen om hun geld veilig te stellen. Wat kun je als ondernemer nu al doen om betalingsproblemen te voorkomen? En wat als Griekenland de eurozone verlaat?
Debiteurenbeheer De Zaak Fraude Boete Vals Betalen Stelen Dief.jpg
8 mei 2015

Wanbetalers? Geen nood: je kunt nu digitaal procederen

Uit de laatste Betalingsbarometer van Atradius bleek weer eens dat vier van de tien facturen te laat betaald worden. 1,2% is uiteindelijk oninbaar. Dat lijkt niet veel, maar dat hangt natuurlijk maar helemaal af van de ermee gemoeide bedragen! Ondernemers zien vaak af van procederen, omdat ze het teveel gedoe vinden. Digitale arbitrage zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.
Getoond 1 tot 12 van 67. Er zijn meerdere pagina's.
Hoe zorgt u dat uw klanten hun facturen betalen en u op tijd uw geld ontvangt? Wat kunt u doen tegen wanbetalers? Heeft u weleens aan factoring gedacht? Wanneer schakelt u een incassobureau, deurwaarder of advocaat in?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming