Financiering Untitled design (22).jpg
14 mei 2020

Wat is factoring?

Factoring is een financieringsvorm én een service. Een factormaatschappij kan jou een krediet geven of je facturen voorfinancieren. Daarnaast kan een factormaatschappij je debiteurenbeheer uit handen nemen.
Financiën de-zaak-geld-loon-kosten-euro-financien.jpg
27 mei 2019

Wat kan ik het beste doen met mijn winst?

Hoera, je maakt winst! Het is vast geen probleem om hier een bestemming  voor te vinden, maar wat is het verstandigst om te doen, op de korte en de lange termijn?
Debiteurenbeheer de zaak rente percentage.jpg
9 mei 2019

Wettelijke rente (niet-)handelstransacties

Je mag wettelijke rente rekenen als jouw klant een rekening niet op tijd betaalt. Er is een wettelijke rente voor handelstransacties en een wettelijke rente voor niet-handelstransacties. Check hier wat het actuele rentepercentage is.
Boekhouding de zaak rente percentage.jpg
12 jun 2018

Wanneer kun je wettelijke rente berekenen?

Je kunt wettelijke rente in rekening brengen als een klant niet op tijd betaalt. Dat geldt als dit een zakelijke klant is, maar ook als het een consument is. In het laatste geval is de wettelijke rente wel lager.
Financiën de-zaak-financiering-geld-gestapeld-euro-sparen-zuinig.jpg
11 aug 2016

Het belang van een goede kredietscore

Eén niet betaalde factuur kan al tot een faillissement leiden. Het kan je namelijk een negatieve ‘betaalreputatie’ opleveren. Veel zakelijke klanten en leveranciers kijken naar jouw rating (kredietscore) voor ze zaken met je doen. Weet jij wat jouw score is? We laten je graag zien wat je score is en wat dit betekent.
Debiteurenbeheer de-zaak-geld-loon-kosten-euro-financien.jpg
3 jun 2016

"Klanten in termijnen laten betalen, hoe pak ik dat aan?"

Lastig om in crisistijd klanten warm te maken voor uw product of dienst? Een betalingsregeling kan een manier zijn om uw omzet veilig te stellen. Waar moet u aan denken als u klanten de mogelijkheid wilt bieden om in termijnen te betalen?
Verzekeren de zaak stagnatie krimp neergang terugloop.jpg
29 jun 2015

Crisis Griekenland treft Nederlandse ondernemers

De grote financiële onrust in Griekenland treft ook Nederlandse ondernemers. Met name exporteurs en importeurs die zaken doen met Griekenland moeten in actie komen om hun geld veilig te stellen. Wat kun je als ondernemer nu al doen om betalingsproblemen te voorkomen? En wat als Griekenland de eurozone verlaat?
Debiteurenbeheer De Zaak Fraude Boete Vals Betalen Stelen Dief.jpg
8 mei 2015

Wanbetalers? Geen nood: je kunt nu digitaal procederen

Uit de laatste Betalingsbarometer van Atradius bleek weer eens dat vier van de tien facturen te laat betaald worden. 1,2% is uiteindelijk oninbaar. Dat lijkt niet veel, maar dat hangt natuurlijk maar helemaal af van de ermee gemoeide bedragen! Ondernemers zien vaak af van procederen, omdat ze het teveel gedoe vinden. Digitale arbitrage zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.
Debiteurenbeheer de zaak checklist.jpg
22 apr 2015

De 4 effectiefste manieren om je facturen betaald te krijgen

Weliswaar betalen Nederlandse bedrijven relatief snel vergeleken met de rest van Europa, maar je zal maar op een betaling zitten wachten! Hoe krijg je dan zo snel mogelijk je geld? Welnu, daar is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Voor elk type debiteur is een aparte benadering nodig. De vier effectiefste, wetenschappelijk bewezen.
Debiteurenbeheer de zaak - geld - lege portemonnee.jpg
3 dec 2014

5 denkfouten bij niet-betalende klanten

Vaak blijven ondernemers aan het einde van het jaar met onbetaalde facturen zitten. ‘Facturen afschrijven hoort er nu eenmaal bij', krijgen onze incassospecialisten maar al te vaak te horen. Maar wist u dat u dat risico kunt voorkomen of beperken door anders tegen uw debiteurentraject aan te kijken? Sandy Lek, incassospecialist van DAS, heeft de vijf meest voorkomende denkfouten bij niet-betalende klanten voor u op een rij gezet.
Handige Zaken de zaak checklist.jpg
6 nov 2014

5 slimme boekhoudtips

Een administratie bijhouden is voor sommigen een noodzakelijk kwaad. 
Boekhouding de zaak checklist.jpg
16 okt 2014

7 tips voor een succesvolle betalingsherinnering

Ongeveer driekwart van de mkb'ers heeft te maken met wanbetalers, zo heeft het Verbond van Verzekeraars recent becijferd. Het overkomt ondernemers dus geregeld dat ze achter hun centen aan moeten. Met deze 7 tips stuurt u uw klant een effectieve betalingsherinnering.
Getoond 1 tot 12 van 63. Er zijn meerdere pagina's.
Hoe zorgt u dat uw klanten hun facturen betalen en u op tijd uw geld ontvangt? Wat kunt u doen tegen wanbetalers? Heeft u weleens aan factoring gedacht? Wanneer schakelt u een incassobureau, deurwaarder of advocaat in?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming