Traditionele factoring

Traditionele factoring

30 juni 2020
Bij Traditionele Factoring wordt er, in tegenstelling tot bij American Factoring, een groot deel van jouw factuur voorgefinancierd. Dit brengt het voordeel met zich mee dat de kosten hiervan relatief veel lager liggen dan wanneer je ervoor zou kiezen om je vorderingen te verkopen. Dit gebeurd wel bij American Factoring. Dit houdt wel in dat je jouw hele debiteurenbestand over moet dragen aan de betreffende factormaatschappij.

Vind de beste factoring partijen uit je buurt

Traditional Factoring wordt vooral toegepast door grotere bedrijven omdat dit vooral voordelig is als de omzet hoog is. Bij een hoge omzet moet je denken aan een omzet hoger dan 2,5 miljoen euro. Voor ZZP’ers en MKB’ers is American Factoring vaak voordeliger.

Het voordeel van traditionele factoring

Voordelen van Traditionele Factoring is dat het goedkoper is dan American Factoring, mits je een hoge omzet draait. Daarnaast zijn de mogelijkheden tot klant acceptatie vele malen groter. De traditionele variant van Factoring brengt ook nadelen met zich mee. Hierbij kan je denken aan dat je een lang traject af moet leggen voordat je in aanmerking komt voor Traditionele Factoring. Het is dus wel het investeren waard, maar kost wat tijd voordat je ook van deze voordelen kunt genieten.

Niet altijd het volledige factuurbedrag

Daarnaast wordt vaak slechts 70% van het totale factuurbedrag voorgefinancierd en dien je een jaarlijkse bijdrage te betalen. Een andere eis die wordt gesteld is dat je bedrijf langer dan drie jaar moet bestaan om in aanmerking te komen voor Traditional Factoring. Ook moet je bedrijf een hoge omzet behaald hebben, met name in het laatste jaar. Waar bij American Factoring het debiteuren risico bij de factormaatschappij ligt, ligt dit bij traditionele factoring bij jezelf. Als laatst kan het als een nadeel worden ervaren dat je langere contracten af dient te sluiten bij Traditional Factoring dan bij American Factoring. Dus, traditionele factoring is dus niet voor iedereen een voordelige keuze maar kan wel veel voordelen bieden! Deze voordelen zijn vooral door grote bedrijven te halen. Kleine bedrijven zijn beter af met American Factoring. Let dus goed op de verschillen als je een keuze gaat maken. Lees ook:
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google

Lees ook…

Factoring MKB
Factoring ZZP
Kredietverzekering of factoring?
Kosten factoring
American factoring

Lees ook…