Met FinBOX kunt u nota's digitaal aan consumenten sturen, wat u als bedrijf kosten kan besparen. 7 vragen - plus de antwoorden - over hoe FinBOX werkt.

Inhoudsopgave

Wist je dat 30% van de Nederlandse ondernemers per jaar tot wel 138 uur op hun financiële taken kunnen besparen? Download het gratis e-book en leer hoe jij je bedrijfsuitgaven kunt stroomlijnen, tijd en geld kan besparen én het risico op financiële fouten kan minimaliseren.

1. “Wat is FinBOX?”

FinBOX is een project van ING, ABN Amro en Rabobank. Het is een onderdeel van internetbankieren. Consumenten kunnen er financiële post ontvangen, betalen en bewaren.

2. “Was er niet al zoiets?”

Jawel. FinBOX vervangt de diensten Digitale Nota en NotaBox. De verschillende namen wekten volgens de banken verwarring en waren niet duidelijk genoeg.

3. “Wat heb ik als bedrijf aan FinBOX?”

U stuurt uw nota’s digitaal aan consumenten. Facturen worden daardoor sneller betaald, maar het levert ook andere voordelen op, zoals kostenbesparing.

4. “Wat voor soort post kan ik sturen?”

Allerlei documenten, zoals facturen, acceptgiro’s, premienota’s, aanslagen, incassospecificaties, premiespecificaties, uitkeringsspecificaties, salarisstroken, pensioenoverzichten en verzekeringspolissen.

5. “Hoe werkt het?”

U sluit een contract af met één van de zogeheten billing service providers: Bluem, ING of PostNL. Daar stuurt u uw elektronische documenten naartoe. De billing service provider levert ze vervolgens af bij de bank. Uw klant kan ze daarna binnen internetbankieren zien, als hij aangemeld is voor FinBOX.

6. “Wat doet een billing service provider nog meer?”

Hij zorgt ook voor klantvalidatie en het splitsen van fysieke en digitale data.

7. “Wat zijn de kosten?”

Dat hangt af van wat u met de billing service provider afspreekt. Voor uw klant is het gratis.

Ben jij veel tijd kwijt met het verwerken van bonnetjes, declaraties en facturen? Download gratis e-book: Zo bespaar je tot 138 uur per jaar op je bedrijfsuitgaven en ga direct aan de slag!

Lees ook…
Tijdens het ondernemen wil je zo veel mogelijk inzicht in je financiën en je geldzaken. Dit krijg je door een jaarlijkse begroting te maken. Naast het…
Excel rekent met heel veel decimalen. Bij de uitkomst toont het programma echter niet altijd alle decimalen. Dat hangt namelijk af van hoe Excel…
Met de jaarwisseling voor de deur wil je misschien nog actie ondernemen, zodat je 2022 financieel optimaal kunt afsluiten. Om je op weg te helpen,…
Wanneer je investeert in bedrijfsmiddelen, moet je de aanschafkosten over meerdere jaren uitsmeren. De berekening vindt plaats op basis van de…
Twijfel je over de financiële haalbaarheid van je nieuwe bedrijf of project? Stel dan een exploitatiebegroting op. Die helpt je bij het in kaart…
Een scherpe prijs is een belangrijk onderdeel van een winnende offerte. Maar hoe reageren consumenten op prijsveranderingen? Dit is waar…