De digitale acceptgiro is niet alleen een aantrekkelijke betaalmethode voor webwinkels, maar ook een goed alternatief voor de papieren acceptgiro. Bovendien is een digitale acceptgiro aanmerkelijk goedkoper en efficiënter dan de papieren versie. Een uitleg met 4 voorbeelden.

Inhoudsopgave

Ben jij het zat om zelf te worstelen met je boekhouding? Of je nu je volledige boekhouding uit handen wilt geven, je jaarcijfers wilt laten opmaken of je inkomstenbelasting aangifte wilt uitbesteden, een boekhouder biedt uitkomst. Ontdek direct je opties.

Jaarlijks vinden er nog steeds ongeveer 140 miljoen betalingen per papieren acceptgiro plaats. Dat aantal zal naar verwachting drastisch verminderen nu er steeds meer digitale versies van de acceptgiro verschijnen. Bovendien zal de Nederlandse incasso binnen een aantal jaar worden vervangen door de Europese incasso.

Voordelen

Juist voor kleine ondernemers zijn de diverse varianten van de online acceptgiro interessant, omdat de betaalvorm tegemoet komt aan de wens voor een betrouwbaar alternatief.

Bovendien blijkt uit onderzoek dat een digitale giro 25 tot 40% sneller betaald wordt. Last but not least: de digitale factuur kost aanmerkelijk minder dan de papieren acceptgiro.

4 voorbeelden

Vier van de meest betrouwbare digitale acceptgiro’s worden hieronder kort beschreven:

AcceptEmail

AcceptEmail koppelt e-mail en het betaalsysteem iDEAL aan elkaar. Een consument krijgt via e-mail een factuur waar het openstaand bedrag op vermeld staat. Hij hoeft slechts op een link in de e-mail te klikken om naar de iDEAL-betaalomgeving te gaan. Dankzij de techniek achter een AcceptEmail zijn variabelen zoals betalingskenmerk, de naam en rekeningnummer al ingevuld.
Meer info: www.acceptemail.com

DigiAccept

DigiAccept kan gekoppeld worden aan andere betaalwijzen, zoals de Digitale Nota en acceptgiro’s per post. Dit betekent dat u met één databasebestand al uw facturen kunt verzenden via verschillende kanalen. U bepaalt zelf hoe u DigiAccept inzet: als opzichzelfstaand betaalmiddel, als voorkeursmiddel of als incasso-opvolger.
Meer info: www.digiaccept.nl

Online giro

Het uiterlijk van de online giro is vrijwel gelijk aan de papieren versie. Onderaan de factuur vindt de ontvanger de giro. Ook hier kan met één muisklik de bank van voorkeur worden geselecteerd, waarna de bekende betaalprocedure volgt. Alle betaalgegevens staan al ingevuld, waardoor invoerfouten niet meer voorkomen.
Meer info: www.onlinegiro.nl

AfterPay

AfterPay is een online achteraf betaalmethode, waarbij DigiAccept bijvoorbeeld ingezet kan worden als inningsvorm. De winkelier heeft zelf geen omkijken naar de betaalmethode, omdat AfterPay de gehele afhandeling, facturatie en inning van de vorderingen verzorgd. Bovendien staat AfterPay garant voor de betaling.
Meer info: www.afterpay.nl


iDEAL

Hoewel online betalen de laatste jaren steeds meer opgang maakt, blijft een groot aantal consumenten en zakelijke internetgebruikers terughoudend als het om online betalen gaat. Naar schatting maakt de helft van de Nederlandse beroepsbevolking nog geen gebruik van online betalen. En als er digitaal betaald moet worden, gebeurt dat in de helft van de gevallen via iDEAL, het online betaalsysteem van de banken.

Op zoek naar professionele hulp voor je boekhouding, jaarcijfers of belastingaangifte? Ontdek direct je opties.

Lees ook…
Hypotheken en zzp’ers zijn geen match made in heaven. Veel gedoe, lastige banken en als zelfstandige kun je maar een fractie van een hypotheek krijgen…
Een overzichtelijke administratie opzetten is een belangrijk onderdeel van het starten van je eigen bedrijf als zzp’er. We helpen je met een helder…
Je voert succesvol debiteurenbeheer als de debiteurenpost ten opzichte van je omzet zo laag mogelijk is. Met andere woorden, als de facturen op tijd en…
Ben je een zzp’er die vaak werkt voor dezelfde opdrachtgever? Of heb je een bedrijf dat op vaste basis met dezelfde freelancers samenwerkt? Dan is het…
i.s.m.
Via je website, contact met je klanten en via je verkoopcijfers verzamel je als ondernemer veel data. Al deze gegevens bieden jouw onderneming op vele…
Hoe gezond is je financiële huishouding? En hoe winstgevend is je onderneming? De rentabiliteit is een belangrijke ratio voor het succes van je…