In samenwerking met
Hoe kun je je medewerkers betrokken en gemotiveerd houden in deze tijd? Thuiswerken wordt steeds populairder, maar tegelijkertijd hebben mensen ook tijd nodig om hieraan te wennen. Als werkgever kun je stappen ondernemen om dit proces soepel te laten verlopen door je team hierbij centraal te stellen.

Inhoudsopgave

Wist je dat 30% van de Nederlandse ondernemers per jaar tot wel 138 uur op hun financiële taken kunnen besparen? Download het gratis e-book en leer hoe jij je bedrijfsuitgaven kunt stroomlijnen, tijd en geld kan besparen én het risico op financiële fouten kan minimaliseren.

Maar wat hebben je medewerkers nodig? Vroeger had je de vrijmibo, en zette je een pingpongtafel neer. Maar dat is nu niet meer de oplossing.

Vertrouwen geven

Onderzoek van Harvard Business Review toonde onlangs aan dat er wel degelijk iets is waarmee je je medewerkers verder kunt helpen en dat is ‘vertrouwen’ en het ‘geven van eigen verantwoordelijkheid.’ Managers kunnen het vertrouwen inzetten door een duidelijke koers uit te zetten, medewerkers de ondersteuning te geven die ze nodig hebben, en vervolgens een stap opzij te zetten. 

Vergroot de betrokkenheid van je medewerkers door ze als verantwoordelijke volwassenen te behandelen.

Automatiseer de uitgaven

Er zijn veel vormen van ondersteuning, maar een van de zaken die je als werkgever kunt regelen om je medewerkers het vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven is de mogelijkheid om zelf bepaalde uitgaven en declaraties te kunnen afhandelen. 

Door de uitgaven van je team te automatiseren, kunnen ze zelf hun declaraties regelen en hoeven ze niet te wachten op terugbetalingen.

Bij automatisering van de uitgaven snijdt het mes aan twee kanten: 

  1. Minder fouten en geen gedoe over de verantwoording van bonnetjes, én een tijdsbesparing voor de financiële afdeling. Uit berekeningen blijkt dat handmatig uitgavenbeheer bij een bedrijf met tien werknemers gemiddeld € 347,10 kost aan de handmatige verwerking van declaraties.
  2. Tevredenheid en meer werkgeluk onder je medewerkers, die van jou het vertrouwen hebben gekregen om een aantal financiële zaken zelf af te handelen. Met een eigen kaart hebben ze direct toegang tot onmiddellijke terugbetalingen en kunnen ze zelf kopen wat ze nodig hebben voor hun werk. 


Bepaalde uitgaven mogen je team niet tegenhouden in de werkzaamheden. Op deze manier geef je hen niet alleen het vertrouwen, maar ook het gemak om hun werk beter en plezieriger te maken.

Ben jij veel tijd kwijt met het verwerken van bonnetjes, declaraties en facturen? Download gratis e-book: Zo bespaar je tot 138 uur per jaar op je bedrijfsuitgaven en ga direct aan de slag!

Marlies Bonnike

Marlies Bonnike

Marlies Bonnike is uitgever, schrijver en redacteur. Zij startte haar loopbaan bij een internationale tijdschriftenuitgeverij, had haar eigen pr-bureau en was directeur van een tijdschriftenuitgeverij. Ze was de mede oprichter en eigenaar van Editio, een online schrijversacademie. Voor De Zaak is zij verantwoordelijk voor de eindredactie.
Pleo logo

Pleo, partner van De Zaak

Pleo is een uitgebreide oplossing voor het beheren van zakelijke uitgaven. We bieden betaalkaarten die, samen met onze app, onkostenbeheer automatiseren en het voor werknemers makkelijker maken om te kopen wat ze nodig hebben voor het werk. Tegelijkertijd krijgt de financiële afdeling volledig inzicht in alle aankopen - in realtime. Pleo haalt bonnetjes on-the-fly op en categoriseert ze automatisch, waardoor handmatige invoeren en bijhouden van onkosten niet meer nodig zijn.

Bekijk alle artikelen van Pleo >

Lees ook…
Veel zzp’ers houden zelf hun administratie bij en sturen zelf hun facturen aan klanten en opdrachtgevers. Een factuur moet voldoen aan wettelijke…
i.s.m.
Gefeliciteerd! Je hebt je eenmanszaak omgezet in een bv. Een slimme keuze als je onderneming groeit en meer winst gaat maken. Maar heb je ook bedacht…
Zwangere vrouwen die zzp’er zijn, hebben ook recht op zwangerschapsverlof. Het werkt wel wat anders dan verlof bij zwangere vrouwen in loondienst….
Een resultatenrekening, ook wel winst- en verliesrekening, exploitatierekening of staat van baten en lasten genoemd, is een vast onderdeel van het…
i.s.m.
Veel ondernemers zien boekhouden uitsluitend als een noodzakelijk kwaad. Vervelend en tijdrovend, maar je boekhouding moet nou eenmaal op orde zijn….
i.s.m.
Via je website, contact met je klanten en via je verkoopcijfers verzamel je als ondernemer veel data. Al deze gegevens bieden jouw onderneming op vele…