Deze 7 apps voor iPad of iPhone helpen ondernemers met hun belastingen. Snel iets opzoeken over btw of weten wat het tarief is in een ver buitenland? Iets nakijken voor de aangifte IB of VpB? Kilometerregistratie en onkosten bijhouden op uw iPad of iPhone? Met deze apps kan het.  

Btw-apps
De Nederlandse btw-tarieven kunt u dromen, maar hoe zit het precies met leveringen van buiten de Europese Unie en wat zijn de voorwaarden voor het nultarief?

1. BTW-Plaza
De app BTW-Plaza van de gelijknamige online dienstverlener geeft antwoorden, bevat een simpele calculator en als u behoefte heeft aan een persoonlijk advies kunt u dat direct in de app aanvragen.

2. VAT Checker
Om te controleren of het btw-nummer van uw nieuwe zakenrelatie uit Oostenrijk, Cyprus of Bulgarije in orde is, grijpt u naar de gratis app VatChecker. Deze raadpleegt een database van de EU.

3. BTW Calculator Pro
Voor het heftige internationale btw-werk steekt u 79 cent in de app BTW Calculator Pro die tarieven van 55 landen bevat én de optie om zelf nieuwe gegevens toe te voegen.

Hulpje bij de aangifte
De aangifte voor de vennootschapsbelasting of de inkomstenbelasting voor ondernemers kunt u nog niet op de iPad doen, maar er bestaan wel heel wat apps die u informeren over regelingen en wetten.

4. DataFiscaal
Daarbij springt DataFiscaal eruit als de toepassing met de meeste rekentools, van privégebruik auto tot en met de bijtelling zeescheepsvaart. Om alle informatie te bemachtigen is wel een jaarabonnement à € 24,50 nodig.

Kilometerregistratie

5. Alphabet KM Registratie
De gratis app Alphabet KM Registratie biedt alles wat u nodig heeft. Voordat de motor start, voert u het type rit en de locatie in, die de iPhone desgewenst zelf bepaalt op basis van gps-satellieten.

Bij aankomst moet u even bevestigen dat u bent gearriveerd. Klanten van Alphabet kunnen de rittenadministratie bijhouden op de website van dit leasebedrijf. Voor anderen exporteert de app de gegevens naar een Excel-bestand dat u per mail verstuurt voor verdere bewerking.

Onkosten-apps
De onkostenbonnetjes hoeven niet uit uw portefeuille te puilen: uw iPhone kan ze direct
fotograferen en zo’n digitale kopie voldoet ook aan de eisen van de belastingdienst.

6. Prizmo
Nog iets makkelijker werkt de app Prizmo (€ 7,99) die bonnetjes en andere documenten ook omzet in leesbare tekst met optical character recognition; ook praktisch voor de boekhouding.

7. SR/Expenses
Grotere ondernemingen integreren het onkostencircus digitaal in de administratie met een abonnement op SR//Expenses dat belooft tijd en geld te besparen voor € 7,50 per medewerker per maand. De bijbehorende app voor iPhone en iPad is gratis.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Tankpas via De Zaak

Met een volgetankte auto naar je klant, op de OV-fiets naar je meeting of snel de trein in om nog even te werken. Wat je ook kiest, met MoveMove ben je zo onderweg. Probeer 3 maanden gratis via De Zaak.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…