De btw-aangifte en btw-afdracht mag ook in 2011 per kwartaal worden gedaan. Vanwege het grote succes is besloten de looptijd van de regeling te verlengen.

Kwartaal- in plaats van maandaangifte
Sinds juli 2009 kunnen btw-ondernemers die maandaangifte doen en maandelijks btw afdragen kiezen voor kwartaalaangifte- en betaling. Dit biedt de mogelijkheid om de betaling van btw-afdracht uit te stellen. De btw die over de eerste en tweede maand van een kwartaal verschuldigd is, hoeft immers pas te worden betaald tegelijk met de verschuldigde btw over de derde maand.

Ook in 2011
De regeling zou eind 2010 worden beëindigd, maar vanwege het grote succes is besloten er ook in 2011 mee door te gaan. De afgelopen anderhalf jaar hebben ruim 100.000 ondernemers de overstap gemaakt naar de kwartaalaangifte.

De Jager legt uit
Minister De Jager: “Samen zijn de ondernemers die nu per kwartaal aangifte doen goed voor 90% van het totaal aan btw-inkomsten van de Staat. Dit hoge percentage bewijst het succes van de regeling, want in de jaren voor 2009 was dat slechts 5%.”

“Wie per kwartaal aangifte doet, heeft gedurende het kwartaal meer geld in kas en is minder tijd kwijt aan zijn administratie. Maar onderaan de streep betalen deze ondernemers net zo veel belasting als ondernemers die de aangifte per maand regelen.”

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…