Vraagt u uitstel aan voor het doen van uw aangifte inkomstenbelasting? Hou dan in de gaten dat hiervoor een nieuwe regeling geldt. De Belastingdienst verleent minder snel uitstel dan voorheen.

Uitstel aangifte inkomstenbelasting
Moest u vorig jaar aangifte inkomstenbelasting doen, maar hebt u dit niet of te laat gedaan? En hebt u minstens 1 keer niet of te laat aangifte gedaan in de 2 jaar daarvoor, terwijl u toen aangifte moest doen? Dan wijzen wij uw verzoek om uitstel af.

Voorbeeld
U wilt uitstel voor de aangifte 2013.

  • U krijgt geen uitstel als u te laat aangifte hebt gedaan over 2012 en ook over 2011 en/of 2010.
  • U krijgt wel uitstel als u op tijd aangifte hebt gedaan over 2012, maar te laat aangifte hebt gedaan over 2011 en 2010.
  • U krijgt wel uitstel als u te laat aangifte hebt gedaan over 2012, maar op tijd aangifte hebt gedaan over 2011 en 2010.

Wanneer is uw aangifte op tijd?
Uw aangifte is op tijd als ze op de inleverdatum bij de Belastingdienst binnen is. De inleverdatum staat op de aangiftebrief die u aan het begin van het jaar ontvangt.

Hebt u uitstel gevraagd en gekregen? Dan mag u natuurlijk later aangifte doen. Op de brief die u daarover hebt ontvangen staat een inleverdatum. Uw aangifte is op tijd als ze de Belastingdienst binnen is op die inleverdatum.

Wanneer is uw aangifte te laat?
Uw aangifte is te laat als ze niet bij de Belastingdienst binnen is op de inleverdatum die op de aangiftebrief of de brief over het uitstel staat.

Lees ook:
Uitstel aangifte inkomstenbelasting (IB) aanvragen »
Voldoet uw computer aan de eisen van de fiscus? »
Belasting niet betaald? Gevangenisstraf! »
DigiD aanvragen »

Bron: Belastingdienst

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…