De teruggave van Europese btw verloopt via een speciale site van de Belastingdienst. U heeft daar een inlogcode voor nodig.

Btw-aanvraag vanaf 1 januari
Btw die u in een ander EU-land heeft betaald, kunt u doorgaans terugvragen. Daarvoor moet u bij de Nederlandse fiscus aankloppen.

Btw die u betaalt over bijvoorbeeld reizen, overnachtingen en taxikosten, vult u straks online in op een formulier. “Met één druk op de knop”, ligt dat verzoek dan bij de buitenlandse belastingdienst. De status van uw verzoek kunt u online volgen.

Geduld is desondanks nog altijd nodig: u krijgt uiterlijk binnen 8 maanden te horen of u btw terugkrijgt.

Speciale site en inlog
Het terugvragen van btw uit een ander EU-land verloopt via een speciale internetsite, waar u weer apart inloggegevens voor nodig heeft. Dat zijn andere gegevens dan die u normaal gebruikt om in te loggen op de site van de Belastingdienst.

Voor de nieuwe inloggegevens kunt u terecht op: belastingdienst.nl/eubtw2010

Download daar het aanvraagformulier en stuur het ingevuld en ondertekend op. Binnen 4 weken heeft u dan de inloggegevens binnen.

Per btw-identificatienummer kunt u 1 maal inloggegevens aanvragen.

Intermediair of medewerkers autoriseren
De btw-teruggave kan ook via uw intermediair. Deze vraagt inloggegevens aan, waarna u hem nog wel op de speciale internetsite moet autoriseren.

U kunt ook medewerkers machtigen. Wanneer u dit bij een groot aantal wilt doen, dan raadt de Belastingdienst aan om dat op tijd voor te bereiden.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…