Doet u zaken met Duitsland? Let dan op bij intracommunautaire leveringen. Sinds kort geldt een verzwaarde bewijslast die toepassing van het 0% btw-tarief in gevaar kan brengen.

Duits 0% btw-tarief
De Duitse Belastingdienst wil btw-fraude terugdringen en heeft daarom nieuwe regels opgesteld. Als gevolg daarvan moet u sinds 1 oktober bij sommige intracommunautaire verwervingen vanuit Duitsland de zogenoemde Gelangensbestätigung invullen en aan uw leverancier retourneren. In bepaalde gevallen kunnen ook CMR-vrachtbrieven en transportdocumenten als bewijs dienen.

Voldoet u niet aan deze bewijslast, dan kan de Duitse Belastingdienst de leverancier weigeren om het 0% btw-tarief toe te passen en de btw daar naheffen.

Bovenstaande geldt ook voor leveranciers van goederen die buiten Duitsland gevestigd zijn, maar wel vanuit Duitsland intracommunautair leveren.

Gelangensbestätigung
Een gelangensbestätigung is een specifiek formulier waarmee de aankomst van goederen in een land wordt bevestigd. U kunt het hier zien »

Bron: Flynth

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Zakelijke financiering

Zet de volgende stap met online zakelijke financiering voor ondernemers. Geen papierwinkel, geen businessplannen. Wel snel schakelen wanneer je kansen ziet om te groeien.

Lees ook…