Bent u ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan heeft u recht op onder meer de ondernemersaftrek. Maar er zijn meer manieren om fiscaal voordeel te behalen.

Werken in de woning
Veel ondernemers voor de inkomstenbelasting verrichten hun werkzaamheden in hetzelfde pand als waar ze wonen. Belangrijke vraag daarbij is of kosten voor inrichting en verbouwing als bedrijfskosten zijn op te voeren.

Meer in Tips voor IB-ondernemers: Werken in de woning »

Samen aan het werk
Bij veel IB-ondernemers helpt de partner een handje mee in de zaak. Als u daarvoor een beloning geeft, hoe kunt u dat fiscaal dan zo slim mogelijk inkleden?

Meer in Tips voor IB-ondernemers: Samen aan het werk »

Stoppen, omzetten of overdragen
Wilt u uw bedrijf omzetten in een BV, overdragen of wilt u er helemaal mee stoppen? Dan is het verstandig om dat vooraf goed te plannen.

Meer in Tips: Stoppen, omzetten of overdragen »

Auto van de zaak
Bent u van plan om een nieuwe auto aan te schaffen? Ga dan goed na of u de auto op de balans moet activeren of in privé moet aanhouden.

Meer in Tips voor IB-ondernemers: Auto van de zaak »

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Tankpas via De Zaak

Met een volgetankte auto naar je klant, op de OV-fiets naar je meeting of snel de trein in om nog even te werken. Wat je ook kiest, met MoveMove ben je zo onderweg. Probeer 3 maanden gratis via De Zaak.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…