Heeft u uitstel aangevraagd om belastingaangifte te doen? Dan moet u voor 1 september toch echt aan de bak. Komt u er echt niet uit? Er zijn verschillende instanties die u kunnen helpen. Wat kan de bank bijvoorbeeld voor u doen?

Belastingaangifte doen is simpel, als u een overzicht hebt van al uw inkomsten en aftrekbare uitgaven. De bank helpt u daarbij. Als u een zakelijke bankrekening hebt, zal de bank uiterlijk in februari een overzichtelijk jaaroverzicht sturen waarop onder meer uw saldo op 1 januari en op 31 december vermeld zijn. Deze gegevens heeft u nodig voor uw belastingaangifte. 

Banken zijn daarnaast verplicht uw betalingsgegevens door te geven aan de Belastingdienst. Deze vindt u terug op uw vooraf ingevulde aangifte. U kunt ze controleren door in uw internetbankieren bij ‘periode’ bijvoorbeeld 01-01-2013 tot 31-12-2013 in te vullen. Dan ziet u het begin- en eindsaldo. Als de vooraf ingevulde bedragen niet kloppen, kunt u ze gewoon wijzigen.

Boekhouden
U kunt uw internetbankieren ook koppelen aan uw boekhoudprogramma. Dit zorgt dat u alle inkomsten en uitgaven direct handig categoriseert. U kunt bij sommige banken ook uw accountant inzicht geven tot uw internetbankieren. U bepaalt dan zelf wie welke bevoegdheden krijgt. In ieder geval kunt u uw betalingsgegevens te allen tijde in verschillende formaten downloaden en uitprinten. Met deze overzichten kunt u makkelijk belastingaangifte doen.

Uitbesteden
Komt u er echt niet uit? U kunt en mag uw belastingaangifte uitbesteden aan een accountant of belastingconsulent, of aan een kennis die het vaker doet. Met uw jaaroverzicht van de bank en uw administratie kan hij of zij snel aangifte voor u doen. Zo weet u zeker dat er geen aftrekpost wordt vergeten. Accountants en consulenten kunnen zelf aangifte voor u doen, anderen moet u machtigen via DigiD. 

Lukt het wel, maar heeft u een specifieke vraag? Kijk goed op de website van de Belastingdienst of u het antwoord kunt vinden. 

Dit kennisartikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze kennispartner SNS Bank.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…