De zelfstandigenaftrek is vanaf 2012 niet langer variabel, maar een vast bedrag. Lees hier meer over de voorwaarden en het tarief van de zelfstandigenaftrek 2012.

Zelfstandigenaftrek 2012
De zelfstandigenaftrek is sinds 1 januari 2012 niet langer variabel. Het is voortaan een vast bedrag van € 7.280,-, dat onafhankelijk is van de hoogte van de winst.

Bovendien wordt het bedrag van de zelfstandigenaftrek niet meer jaarlijks aangepast.

U hebt recht op de zelfstandigenaftrek als u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting en aan het urencriterium voldoet.

Verder geldt:

– U mag de zelfstandigenaftrek niet meer verrekenen met ander inkomen uit Box 1 van de inkomstenbelasting, zoals loon of een VUT-uitkering, tenzij u een startende ondernemer bent. Dan mag u nog 3 jaar de zelfstandigenaftrek, inclusief de startersaftrek, verrekenen.
– Het deel van de zelfstandigenaftrek dat u niet kunt verrekenen, kunt u maximaal 9 jaar voortwentelen en van uw winst aftrekken.
– Een ondernemer die aan het begin van het kalenderjaar 65 jaar is, heeft recht op 50% van de zelfstandigenaftrek.

Startersaftrek
Starters die aan de voorwaarden voldoen, mogen de zelfstandigenaftrek verhogen met het bedrag van de startersaftrek »

Ondernemersaftrek
De zelfstandigenaftrek is een van de aftrekposten van de ondernemersaftrek, waarmee u uw belastbare winst kunt verlagen bij de belastingaangifte. Meer daarover leest u in: De ondernemersaftrek »

Zie ook:
Aftrekposten 2012 »

 

 

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Zakelijke autoverzekering

Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?

Lees ook…