Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google
Beleggen als ondernemer; slim of risico?

Beleggen als ondernemer; slim of risico?

13 juni 2016

Financieel

Met de huidige rentetarieven is sparen steeds minder aantrekkelijk. Dan maar uw geld in een oude sok bewaren? Niet slim. Beleggen is het nieuwe sparen. Sterker nog: het kan u veel meer opleveren en het hoeft niet per definitie hand in hand te gaan met hoge risico's.

Benieuwd naar je opties om te beleggen?

Beleggen is niet moeilijk

Beleggen hoeft u niet veel tijd te kosten. U hoeft u niet eens in te lezen in alle vormen (aandelen, obligaties, beleggingspanden, etc) en de actuele waardeontwikkeling ervan. Met geautomatiseerd beleggen geeft u die zorg volledig uit handen en bespaart u veel tijd. Er zijn steeds meer gerenommeerde aanbieders die uw volledige beleggingsportefeuille automatisch kunnen managen op basis van uw wensen.
 

Geautomatiseerd beleggen voor optimaal rendement en lage risico’s

Sparen levert weinig rendement op, maar het is over het algemeen wél veilig. Misschien heeft u daarom de stap naar beleggen nog niet genomen. Toch hoeven beleggen en risico’s nemen niet altijd samen te gaan. Een van de grootste voordelen van geautomatiseerd beleggen is dat emotie geen rol speelt. Er wordt puur gekeken naar het rendement en automatisch gespreid belegd op basis van bewezen algoritmes. Toch kunt u zelf altijd inzicht houden in uw belegde geld en zelf een risicostrategie (behoudend, gematigd of offensief) kiezen in samenspraak met een expert. Risico helemaal uitbannen kan helaas niet, maar er zijn tegenwoordig genoeg transparante beleggingsproducten op de markt, die het risico spreiden. Aanbieders vragen voor deze service slechts een klein percentage van de behaalde winst. Bij Saxo Bank kunt u bijvoorbeeld al vanaf 10.000 euro beleggen tegen een all-in prijs van 0,9 procent per jaar.
 

Vermogensgroei op de lange termijn
Wanneer u op de lange termijn uw vermogen wil laten groeien, dan heeft u in de wereld van het sparen eigenlijk alleen de keuze tussen depositosparen en sparen in het buitenland. Hier zit vaak een mager rendement aan vast en in het buitenland een hoger risico. Beleggen is daarom uitermate geschikt voor vermogensgroei op de lange termijn. Wanneer u bijvoorbeeld 10.000 euro wegzet voor tien jaar op een depositorekening, kunt u vooraf al berekenen hoeveel rendement u over tien jaar heeft behaald met de huidige lage rente. Belegt u hetzelfde bedrag, dan is het rendement in de meeste gevallen groter.

 

Investeren in vastgoed?

  • Welke opties zijn er? Download de gratis brochure en bekijk alle mogelijkheden voor beleggen in vastgoed

 

Beleggen in vastgoed om meer rendement te realiseren?

Haal jij wel alles uit je geld? Heb je dan wel een gedacht aan beleggen in Nederlands of Duits vastgoed? Een optimale vastgoedportefeuille met goede rendementsverwachtingen en maandelijks voorschotdividend van 6% op jaarbasis.

Lees ook…