Met de huidige rentetarieven is sparen steeds minder aantrekkelijk. Dan maar je geld in een oude sok bewaren? Niet slim. Beleggen is het nieuwe sparen. Sterker nog: het kan je veel meer opleveren en het hoeft niet per definitie hand in hand te gaan met hoge risico's. In dit artikel gaan we hier wat dieper op in.

Inhoudsopgave

Vind binnen enkele minuten een beleggingsfonds die bij jou past! Ontdek onze gratis vergelijker en zet de eerste stap naar (meer) rendement.

Beleggen is niet moeilijk

Beleggen hoeft niet veel tijd te kosten. Er zijn namelijk steeds meer gerenommeerde aanbieders die je volledige beleggingsportefeuille automatisch kunnen managen op basis van jouw wensen. Hierdoor hoef je je niet te verdiepen in alle vormen (aandelen, obligaties, beleggingspanden, etc) en de actuele waardeontwikkeling ervan. Met geautomatiseerd beleggen geef je die zorg volledig uit handen en bespaar je veel tijd. 

Vind binnen enkele minuten een beleggingsfonds die bij jou past! Ontdek onze gratis vergelijker en zet de eerste stap naar (meer) rendement.

Geautomatiseerd beleggen voor optimaal rendement en lage risico’s

Sparen levert weinig rendement op, maar het is over het algemeen wél veilig. Misschien heb je daarom de stap naar beleggen nog niet genomen. Toch hoeven beleggen en risico’s nemen niet altijd samen te gaan. Een van de grootste voordelen van geautomatiseerd beleggen is dat emotie geen rol speelt. Er wordt puur gekeken naar het rendement en automatisch gespreid belegt op basis van bewezen algoritmes. Toch kan je zelf altijd inzicht houden in jouw belegde geld en zelf een risicostrategie (behoudend, gematigd of offensief) kiezen in samenspraak met een expert.

Risico helemaal uitbannen kan helaas nooit. Er zijn tegenwoordig wel genoeg transparante beleggingsproducten op de markt, die het risico spreiden. Aanbieders vragen voor deze service slechts een klein percentage van de behaalde winst. Bij Saxo Bank kan je bijvoorbeeld al vanaf 10.000 euro beleggen tegen een all-in prijs van 0,9 procent per jaar.  

Vermogensgroei op de lange termijn

Wanneer je op de lange termijn jouw vermogen wil laten groeien, dan heb je in de wereld van het sparen eigenlijk alleen de keuze tussen depositosparen en sparen in het buitenland. Hier zit vaak een lager rendement aan vast en in het buitenland een hoger risico. Beleggen is daarom uitermate geschikt voor vermogensgroei op de lange termijn.

Wanneer je bijvoorbeeld 10.000 euro wegzet voor tien jaar op een depositorekening, kan je vooraf al berekenen hoeveel rendement je over tien jaar hebt behaald met de huidige lage rente. Beleg je hetzelfde bedrag, dan is het rendement in de meeste gevallen groter. 

Wil je weten welk belegginsfonds bij jou past? Ontdek het eenvoudig online met de gratis vergelijker hoe je jouw rendement kunt maximaliseren.

Gerelateerd lezen:

• Beleggen als privé persoon of onderneming?
• Auto van de zaak: zelf kopen of leasen?
• Alles over het leasen van een bedrijfsauto
• Alles over failliet gaan

Wil je weten welk belegginsfonds bij jou past? Ontdek het eenvoudig online met de gratis vergelijker hoe je jouw rendement kunt maximaliseren.

Lees ook…
Hoera, je maakt winst! Het is vast geen probleem om hier een bestemming voor te vinden, maar wat is het verstandigst om te doen, op de korte en de…
Als ondernemer werk je hard om vermogen op te bouwen. Beleggen kan een aantrekkelijke manier zijn om rendement te maken op dat verdiende geld. Maar hoe…
Voor start-ups en scale-ups zijn aandelenopties vaak een slimme strategie om talentvolle medewerkers aan te trekken zonder hoge salarissen te betalen….
Als ondernemer kun je je verdiende geld op verschillende manieren besteden. Bijvoorbeeld door te investeren in je bedrijf om door te groeien. Of…