De OverOpIBAN-app: download hem hier
Met de OverOpIBAN-app kunt u via uw smartphone de IBAN van een rekeningnummer achterhalen. Download hem hier.

OverOpIBAN-app

De OveropIBAN-app is een omrekentool en geeft van een rekeningnummer de bijbehorende IBAN (International Bank Account Number) en BIC (Bank Identifier Code). De app is ontwikkeld door de stichting IBAN Service NL.*

Schrijfwijze IBAN

Het aantal tekens van een IBAN varieert per land, onder meer omdat rekeningnummers niet overal dezelfde lengte hebben. Een IBAN kan uit maximaal 34 tekens bestaan.

In Nederland heeft een IBAN 18 tekens. Hij wordt als volgt samengesteld:

– NL voor de landcode.
– Twee cijfers als controlegetal.
– Vier letters die uw bank aanduiden (bijvoorbeeld: ABNA, RABO, INGB).
– Tien cijfers, bestaande uit uw huidige rekeningnummer, aangevuld met één of meerdere nullen.

Voor communicatiemiddelen als brieven, facturen , loonstroken en websites waar u een IBAN vermeldt, geldt de volgende schrijfwijze:

NL99 [spatie] BANK [spatie] 0123 [spatie] 4567 [spatie] 89

Bij een betaalopdracht schrijft u de IBAN zonder de bovengenoemde spaties, ofwel:

NL99BANK0123456789

* De stichting IBAN Service NL is opgericht door de gezamenlijke Nederlandse banken, in samenwerking met de Nederlandsche Bank (DNB) namens het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS).

Lees ook:

Checklist overstappen op IBAN »
“Hoe kan ik geld ontvangen van buitenlandse klanten?” »
Europese incasso: zo werkt het »

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…
Voor de meeste zakelijke documenten gelden wettelijke bewaartermijnen. Hoe lang moet je documenten in je archief houden of op je computer laten staan?…
De boekhouding is een van de dingen die als beginnend ondernemer op je pad komen. Want of je nu zzp’er bent of gaat ondernemen binnen een nv, bv of…
De huizenmarkt staat op zijn kop. Mensen die jaren geleden hebben geïnvesteerd in stenen plukken daar nu de vruchten van. Naast prijsstijgingen is het…