Categorieën

Met de OverOpIBAN-app kunt u via uw smartphone de IBAN van een rekeningnummer achterhalen. Download hem hier.

OverOpIBAN-app

De OveropIBAN-app is een omrekentool en geeft van een rekeningnummer de bijbehorende IBAN (International Bank Account Number) en BIC (Bank Identifier Code). De app is ontwikkeld door de stichting IBAN Service NL.*

Schrijfwijze IBAN

Het aantal tekens van een IBAN varieert per land, onder meer omdat rekeningnummers niet overal dezelfde lengte hebben. Een IBAN kan uit maximaal 34 tekens bestaan.

In Nederland heeft een IBAN 18 tekens. Hij wordt als volgt samengesteld:

– NL voor de landcode.
– Twee cijfers als controlegetal.
– Vier letters die uw bank aanduiden (bijvoorbeeld: ABNA, RABO, INGB).
– Tien cijfers, bestaande uit uw huidige rekeningnummer, aangevuld met één of meerdere nullen.

Voor communicatiemiddelen als brieven, facturen , loonstroken en websites waar u een IBAN vermeldt, geldt de volgende schrijfwijze:

NL99 [spatie] BANK [spatie] 0123 [spatie] 4567 [spatie] 89

Bij een betaalopdracht schrijft u de IBAN zonder de bovengenoemde spaties, ofwel:

NL99BANK0123456789

* De stichting IBAN Service NL is opgericht door de gezamenlijke Nederlandse banken, in samenwerking met de Nederlandsche Bank (DNB) namens het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS).

Lees ook:

Checklist overstappen op IBAN »
“Hoe kan ik geld ontvangen van buitenlandse klanten?” »
Europese incasso: zo werkt het »

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Lees ook…
i.s.m.
Veel ondernemers zien boekhouden uitsluitend als een noodzakelijk kwaad. Vervelend en tijdrovend, maar je boekhouding moet nou eenmaal op orde zijn….
Een boekhouder is verantwoordelijk voor de boekhouding van een bedrijf. De boekhouder zorgt onder andere voor jouw maandelijkse en jaarlijkse…
Het runnen van een webshop brengt veel uitdagingen en keuzes met zich mee. Ook als het gaat om de administratie. Het is belangrijk dat je je…