Ook een ondernemer met een BV kan profiteren van de fiscale voordelen die startende ondernemers voor de inkomstenbelasting hebben.

Fiscaal voordeel
Startende ondernemers in de inkomstenbelasting kunnen veel fiscale faciliteiten benutten. Denk aan de MKB-winstvrijstelling, de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek, en vooral de willekeurige afschrijving voor starters.

Ook voor BV?
De ondernemer met een BV kan daar ook van profiteren als hij naast zijn BV een IB-onderneming voor eigen rekening en risico gaat drijven én voor die onderneming ten minste 1.225 uur per jaar gaat werken.

Dat kan door nieuwe activiteiten in de vorm van een eenmanszaak naast de BV op te starten of door een deel van de bedrijfsactiviteiten van de BV over te nemen. Daarbij kan een firma tussen de aandeelhouder en zijn BV leuke fiscale voordelen bieden.

Werknemer én ondernemer
U kunt als DGA ‘van twee walletjes eten’: u bent werknemer bij uw eigen BV én als startende IB-ondernemer komt u in aanmerking voor de fiscale faciliteiten voor IB-ondernemers, en kunt u met name de willekeurige afschrijving voor starters benutten.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

100% focus op je business

MijnZaak helpt je altijd en overal, zodat jouw focus blijft op je core-business. Kortom, alles wat je zoekt nu op één plek; juridische documenten op maat, 1-op-1 advies van experts en voordeel op + 50 diensten.

Lees ook…