Een IB-onderneming naast de BV
Ook een ondernemer met een BV kan profiteren van de fiscale voordelen die startende ondernemers voor de inkomstenbelasting hebben.

Fiscaal voordeel
Startende ondernemers in de inkomstenbelasting kunnen veel fiscale faciliteiten benutten. Denk aan de MKB-winstvrijstelling, de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek, en vooral de willekeurige afschrijving voor starters.

Ook voor BV?
De ondernemer met een BV kan daar ook van profiteren als hij naast zijn BV een IB-onderneming voor eigen rekening en risico gaat drijven én voor die onderneming ten minste 1.225 uur per jaar gaat werken.

Dat kan door nieuwe activiteiten in de vorm van een eenmanszaak naast de BV op te starten of door een deel van de bedrijfsactiviteiten van de BV over te nemen. Daarbij kan een firma tussen de aandeelhouder en zijn BV leuke fiscale voordelen bieden.

Werknemer én ondernemer
U kunt als DGA ‘van twee walletjes eten’: u bent werknemer bij uw eigen BV én als startende IB-ondernemer komt u in aanmerking voor de fiscale faciliteiten voor IB-ondernemers, en kunt u met name de willekeurige afschrijving voor starters benutten.

Vastgoed Financiering
Flexibele én snelle hypotheek voor alle zakelijke vastgoed; winkels, bedrijfspand, renovatie, belegging.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ontvang kortingscode tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer via De Zaak 3 maanden gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
De huizenmarkt staat op zijn kop. Mensen die jaren geleden hebben geïnvesteerd in stenen plukken daar nu de vruchten van. Naast prijsstijgingen is het…
Je bent volop aan het ondernemen, ongestoord en in de bloei van je leven. Ook al leef je van dag tot dag, toch is het belangrijk om soms na te denken…
Als ondernemer is het belangrijk om inzichtelijk te hebben wat er binnenkomt en uitgaat. Zo weet je of je het zakelijk goed doet. Belangrijk, want als…