Categorieën

Klopt uw belastingaanslag niet? Zijn er aftrekposten ten onrechte afgekeurd? Dan moet u de fiscus van uw gelijk overtuigen. Met deze bundel artikelen, checklists en voorbeeldbrieven staat u sterker.

Bezwaar aantekenen

Bent u het niet eens met een belastingaanslag? Dan kunt u daar bezwaar tegen aantekenen. Dit doet u door middel van een bezwaarschrift. Zorg ervoor dat u aan alle voorwaarden voldoet, dan maakt u de meeste kans om gelijk te krijgen.

Lees het artikel Zo tekent u bezwaar aan om te zien waarmee u allemaal rekening moet houden.

Gaat u daadwerkelijk een bezwaarschrift opstellen? Gebruik dan deze Modelbrief voor een bezwaarschrift.

En leg er voor het gemak deze checklist naast. Daarin staat puntsgewijs opgesomd welke gegevens u moet vermelden. Zo vergeet u niets.

In beroep gaan

Is uw bezwaarschrift afgewezen door de Belastingdienst? Dan kunt u daar beroep tegen aantekenen. Het artikel In beroep bij de belastingrechter geeft aan hoe u dat doet.

En ook in dit geval hebben wij een modelbrief en een checklist klaarliggen om u te helpen.

Een verzoekschrift

Als een bezwaar of beroep niet meer mogelijk is omdat u te laat bent met insturen, dan rest u niets anders dan een verzoekschrift. Dit kan tot vijf jaar na het einde van het jaar waarin de aanslag werd opgelegd. Meer daarover leest u in Wanneer stuurt u een verzoekschrift naar de fiscus?

Gerelateerd lezen:

• Laat werkkapitaal ook echt wérken
• Kopen van een bedrijfspand sinds 2022 duurder – De Zaak
• Je brutowinst berekenen in 3 stappen
• Hoe doe je de boekhouding?

Lees ook…
Goodwill is het verschil tussen de waarde op papier (de balans) en wat je ervoor krijgt bij verkoop aan een willekeurige derde. Wat is de beste methode…
Het is de schrik van veel ondernemers: facturen die veel te laat of zelfs helemaal niet betaald worden. Toch komt het regelmatig voor – zeker in…
Voor de directeur-grootaandeelhouder (dga) gaat er de komende jaren op fiscaal gebied veel veranderen, als zij dividend aan zichzelf willen uitkeren….