In de clinch met de fiscus? Dit kunt u doen
Klopt uw belastingaanslag niet? Zijn er aftrekposten ten onrechte afgekeurd? Dan moet u de fiscus van uw gelijk overtuigen. Met deze bundel artikelen, checklists en voorbeeldbrieven staat u sterker.

Bezwaar aantekenen

Bent u het niet eens met een belastingaanslag? Dan kunt u daar bezwaar tegen aantekenen. Dit doet u door middel van een bezwaarschrift. Zorg ervoor dat u aan alle voorwaarden voldoet, dan maakt u de meeste kans om gelijk te krijgen.

Lees het artikel Zo tekent u bezwaar aan om te zien waarmee u allemaal rekening moet houden.

Gaat u daadwerkelijk een bezwaarschrift opstellen? Gebruik dan deze Modelbrief voor een bezwaarschrift.

En leg er voor het gemak deze checklist naast. Daarin staat puntsgewijs opgesomd welke gegevens u moet vermelden. Zo vergeet u niets.

In beroep gaan

Is uw bezwaarschrift afgewezen door de Belastingdienst? Dan kunt u daar beroep tegen aantekenen. Het artikel In beroep bij de belastingrechter geeft aan hoe u dat doet.

En ook in dit geval hebben wij een modelbrief en een checklist klaarliggen om u te helpen.

Een verzoekschrift

Als een bezwaar of beroep niet meer mogelijk is omdat u te laat bent met insturen, dan rest u niets anders dan een verzoekschrift. Dit kan tot vijf jaar na het einde van het jaar waarin de aanslag werd opgelegd. Meer daarover leest u in Wanneer stuurt u een verzoekschrift naar de fiscus?

Gerelateerd lezen:

• Laat werkkapitaal ook echt wérken
• Kopen van een bedrijfspand sinds 2022 duurder – De Zaak
• Je brutowinst berekenen in 3 stappen
• Hoe doe je de boekhouding?

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Crypto
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Lees ook…
Een boekhouding is een geordende weergave van de inkomsten en uitgaven van een bedrijf. Ook als je hiervoor een boekhouder of administrateur…
De boekhouding is een van de dingen die als beginnend ondernemer op je pad komen. Want of je nu zzp’er bent of gaat ondernemen binnen een nv, bv of…
Voor de meeste zakelijke documenten gelden wettelijke bewaartermijnen. Hoe lang moet je documenten in je archief houden of op je computer laten staan?…