Accountantskantoren kampen met teruglopende omzetten en zullen een flinke organisatie- en cultuuromslag moeten maken in reactie op de sterk veranderende behoeften van klanten en maatschappij. Dat stelt ING Economisch Bureau. Lees het hele rapport hier.

Accountantskantoren kampen met teruglopende omzetten. Bij de grotere accountantskantoren daalde de omzet in 2010 met ruim 5%. In deze moeilijke omgeving zullen kantoren ook nog eens een flinke organisatie- en cultuuromslag moeten maken in reactie op de sterk veranderende behoeften van klanten en maatschappij.

Technologische vernieuwingen bieden accountantskantoren tegelijkertijd grote kansen om de regisseur te worden van de informatie- en rapportageketen. Daarmee wordt een sterk fundament gelegd voor nieuwe aanvullende dienstverlening gericht op het adviseren en ontzorgen van de ondernemer. Dit blijkt uit de sectorvisie Accountantskantoren van het ING Economisch Bureau.

Download het rapport
ING – Naar een nieuw bedrijfsmodel voor het accountantskantoor – oktober 2011.pdf »
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Pensioen opbouw

Benut jij je vrije jaarruimte maximaal? En hoeveel pensioen moet je eigenlijk opzij zetten? Vraag nu gratis een pensioenberekening, inclusief alle belastingvoordelen, en stel direct al je overige vragen aan onze pensioenexpert.

Lees ook…