Juist in onzekere tijden is het belangrijk bewust te zijn van de gevolgen van veranderingen in de voorraad. Voorraadwijzigingen hebben niet alleen consequenties voor de omvang van het werkkapitaal, maar zijn ook van grote invloed op de uitvoering van de strategie van de onderneming.

Voorraden van strategisch belang
De voorraadbeslissingen die de strategie raken, moeten op directieniveau genomen worden, zodat ze niet alleen vanuit logistiek oogpunt bekeken worden. Door het voorraadmanagement de strategische rol te geven die het verdient, verandert de focus van voorraadbeheer.

Het gaat niet langer eenzijdig om het verlagen van het werkkapitaal, maar veel meer om optimalisatie van de voorraad in het licht van hogere winstgevendheid gedreven door grotere klanttevredenheid.

Ondernemers aan het woord
Bijgaande publicatie van ING Economisch Bureau en ING Commercial Finance geeft ook inzicht in de praktijk van het voorraadmanagement. In een tweetal casusbeschrijvingen wordt duidelijk hoe een elektrotechnische groothandel en een honingverwerkend bedrijf omgaan met het management van voorraden.

Download de pdf
ING – Strategisch voorraadmanagement opmaat voor succes – augustus 2011.pdf (478 kB) »

 

Of bekijk de video »

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…