Categorieën

Onder het mom van een telefoon- of beursgids belt men u op een dag op en wordt u gevraagd of u de advertentie van vorig jaar wilt verlengen. Jaarlijks worden duizenden ondernemers op deze wijze benaderd. Een groot aantal van hen stemt zonder verder nadenken in met het aanbod. Vervolgens blijken zij voor een jaar lang aan een contract vast te zitten waar maandelijkse betalingen voor geëist worden.

Wat mag u van deze video verwachten?

Danielle de Jong vertelt hoe zij benaderd werd voor een advertentie en vervolgens vast bleek te zitten aan een contract. De kwestie zou haar tot wanhoop – en de bedelstaf – hebben gebracht als het Steunpunt Acquisitiefraude haar niet de helpende hand zou hebben geboden.

‘Wilt u nog een keer een advertentie plaatsen?’

Het kan zijn dat u door een malafide advertentiebureau gebeld wordt met het aanbod om een advertentie te plaatsen, maar het kan ook voorkomen dat u een factuur in de post aantreft, die u niet zo gauw kunt thuisbrengen. Meestal staat erin het begeleidende schrijven dat het voor een telefoon- of bedrijvengids is, al dan niet in drukvorm of op internet. Vaak lijkt de spooknota qua beeldmerk sterk op een factuur van bonafide bedrijven.

Directeur Fleur van Eck van Steunpunt Acquisitiefraude: “Onze ervaring is dat 10% van de daders een proces aangaat. Veel bureaus sturen aanmaningen en intimiderende brieven en schakelen incassobureaus in.”

Deze video laat u zien hoe u acquisitiefraude herkent en wat u er tegen kunt doen, wanneer u er het slachtoffer van bent geworden.

Checklist

Print deze checklist uit en leg hem binnen handbereik voor het geval u te maken krijgt met acquisitiefraude.

Lees ook…
Blijven ontwikkelen en leren is niet weg te denken uit deze tijd. De wereld ontwikkelt zich razendsnel en verandert continu. Des te belangrijker is het…
Voor de meeste zakelijke documenten gelden wettelijke bewaartermijnen. Hoe lang moet je documenten in je archief houden of op je computer laten staan?…
Naarmate een onderneming langer bestaat, gaat er meer en meer tijd zitten in de boekhouding. Een accountant aanstellen om het een en ander te…

top 11 Must Read Belastingtips 2023

Belangrijkste Belastingwijzigingen + Adviezen 2023 om zeker te zijn van maximaal belastingvoordeel.