Categorieën

Onder het mom van een telefoon- of beursgids belt men u op een dag op en wordt u gevraagd of u de advertentie van vorig jaar wilt verlengen. Jaarlijks worden duizenden ondernemers op deze wijze benaderd. Een groot aantal van hen stemt zonder verder nadenken in met het aanbod. Vervolgens blijken zij voor een jaar lang aan een contract vast te zitten waar maandelijkse betalingen voor geëist worden.

Wat mag u van deze video verwachten?

Danielle de Jong vertelt hoe zij benaderd werd voor een advertentie en vervolgens vast bleek te zitten aan een contract. De kwestie zou haar tot wanhoop – en de bedelstaf – hebben gebracht als het Steunpunt Acquisitiefraude haar niet de helpende hand zou hebben geboden.

‘Wilt u nog een keer een advertentie plaatsen?’

Het kan zijn dat u door een malafide advertentiebureau gebeld wordt met het aanbod om een advertentie te plaatsen, maar het kan ook voorkomen dat u een factuur in de post aantreft, die u niet zo gauw kunt thuisbrengen. Meestal staat erin het begeleidende schrijven dat het voor een telefoon- of bedrijvengids is, al dan niet in drukvorm of op internet. Vaak lijkt de spooknota qua beeldmerk sterk op een factuur van bonafide bedrijven.

Directeur Fleur van Eck van Steunpunt Acquisitiefraude: “Onze ervaring is dat 10% van de daders een proces aangaat. Veel bureaus sturen aanmaningen en intimiderende brieven en schakelen incassobureaus in.”

Deze video laat u zien hoe u acquisitiefraude herkent en wat u er tegen kunt doen, wanneer u er het slachtoffer van bent geworden.

Checklist

Print deze checklist uit en leg hem binnen handbereik voor het geval u te maken krijgt met acquisitiefraude.

Lees ook…
Je hebt hard voor je klant gewerkt, maar de factuur is nog steeds niet betaald. Wat de reden ook is, blijf positief en gebruik deze tips om je facturen…
Voor de directeur-grootaandeelhouder (dga) gaat er de komende jaren op fiscaal gebied veel veranderen, als zij dividend aan zichzelf willen uitkeren….
Het openbaar vervoer kan een aantrekkelijke en duurzame optie zijn voor zakelijk reizen. Hoe zit het met de kosten en btw? Wat zijn de voordelen? Hoe…
Wist je dat cashflowproblemen een van de grootste oorzaken zijn van faillissementen in het mkb? Zelfs als de zaken goed gaan en je keurige cijfers…
De huizenmarkt staat op zijn kop. Mensen die jaren geleden hebben geïnvesteerd in stenen plukken daar nu de vruchten van. Naast prijsstijgingen is het…
i.s.m.
Veel ondernemers zien boekhouden uitsluitend als een noodzakelijk kwaad. Vervelend en tijdrovend, maar je boekhouding moet nou eenmaal op orde zijn….