1 september 2021
Wat je betaalt bij factoring heet de factor fee. Deze factor fee hangt helemaal af van de factoringmaatschappij. Daarnaast spelen factoren zoals de hoogte van het factuurbedrag, de kredietwaardigheid van jouw debiteur, het betalingstermijn en de vorm van factoring mee. Een mogelijkheid is dat je een fixed fee betaalt. Dit is een vast bedrag per jaar.

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden zoals dat je een percentage van jouw omzet betaalt als factor fee. Andere maatschappijen hanteren een combinatie van deze verschillende factor fee vormen. Voordelig is dat de laatste jaren de kosten van factoring zijn afgenomen en verwacht wordt dat dit nog verder af zal nemen. We helpen je graag om de juiste factoringmaatschappij te vinden!

Altijd vergelijken

Wat het exact voor jouw bedrijf kost is dan ook lastig te zeggen. Ons advies is altijd te vergelijken, voorwaarden en het tarief kunnen per maatschappij sterk verschillen.

Binnen 24 uur je geld op je rekening? Probeer factoring uit vanaf 1 factuur.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.

Lees ook…