11 tips die geld opleveren
Slimmer cijferen levert sneller geld op. Direct bruikbare tips om kosten te besparen of geld te verdienen, van financiële specialisten Bas en Maurice Zuurbier van Company Finance en Angelique Schut van Advies aan 't IJ.

TIP 1
Zijn bedrijfsauto’s of andere roerende zaken (bijna) aan vervanging toe? Dan kan het slim zijn om juist nú daarover te gaan onderhandelen, in plaats van die investeringen nog een jaar uitstellen. De kans op een zeer scherpe deal is nu veel groter, dan wanneer de economie weer aantrekt en iedereen weer gaat investeren.

TIP 2 
Geef uw personeel duidelijke doelstellingen, op basis van uw financiële doelstellingen. Dat motiveert, en vergroot de kans dat de prognose voor dit jaar wordt gehaald.

TIP 3
Durf tijdig te snijden in de vaste kosten. Bedrijven die dat tijdig doen, zijn de winnaars van élke crisis.

TIP 4 
Maak er een gewoonte van om een keer per kwartaal met uw boekhouder of accountant te praten over de financiële stand van zaken in uw bedrijf.

TIP 5
Factureer sneller, maar probeer ook zelf uw rekeningen tijdig te voldoen. Dat levert goodwill op en daarmee mogelijkheden om geld te besparen. Wellicht zijn leveranciers bereid tot een korting of een ander voordeel voor zo’n modelklant als u.

TIP 6 
Vraag af en toe offertes op voor materialen en/of diensten die u voor uw bedrijfsvoering nodig hebt. Wat kost ‘t bij een ander?

TIP 7 Investeren met een lening van de bank? Ga dan eerst bancair shoppen. Er zitten momenteel procenten verschil in de rente die banken berekenen.

TIP 8 
Laat een financieel adviesbureau inventariseren wat uw kansen zijn op een krediet bij de bank. Zo’n quick scan is vaak gratis, en kan een bedrijf goed op weg helpen.

TIP 9 
Gaat de bank met u in zee? Vraag dan bijvoorbeeld om een tienjarige aflossingsperiode in plaats van een vijfjarige, maar zorg wel dat extra aflossingen mogelijk blijven. Zo behoudt u financiële elasticiteit in tijden dat het slechter gaat.

TIP 10 
Wie de bank weet te overtuigen dat zijn bedrijf administratief op orde is, wordt doorgaans minder snel verplicht om tussentijds cijfers aan te leveren.

TIP 11 
Laat uw belastingaangifte invullen of in elk geval nalopen door een fiscalist of belastingadviseur. Die zijn niet goedkoop, maar hebben een permanente scholingsplicht en weten exact waar er geld valt terug te halen bij de fiscus.

Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?