Apps die het regelen van uw financiën makkelijker maken; een uitkomst voor ondernemers. Wij hebben er 5 voor u geselecteerd. 

Moneybird
Een vervelend klusje, facturen maken? Met de app Moneybird zet u in een paar seconden een elektronische factuur in elkaar, bijvoorbeeld als u even in een wachtkamer of in de trein zit.

Ook heeft u altijd en overal inzicht in uw facturen. U ziet meteen hoeveel geld er nog binnenkomt, wanneer u een herinnering kunt sturen (ook met Moneybird) en u kunt klanten meteen met iDeal laten betalen.

U kunt met deze app periodieke facturen inboeken. De app biedt ook de mogelijkheid om inkoopfacturen en bonnetjes te fotograferen en in te boeken. Daarnaast kunt u er een offerte mee maken, die de klant gelijk kan ondertekenen. U kunt Moneybird aan uw zakelijke bankrekening koppelen, om te zien of de bedragen daadwerkelijk binnenkomen. Het is mogelijk er rapportages mee uit te draaien, waarmee u makkelijk btw-aangifte doet en inzicht krijgt in uw financiën.
De app is alleen beschikbaar voor iPhone en iPad. De makers weigeren een variant te maken voor Android en Windows. Geldvogel is een app (gratis proefversie of eenmalig  €6.99) die ervoor zorgt dat Moneybird ook op Android-apparaten werkt. U heeft dan ook een Moneybird account nodig.

Moneybird kost maandelijks geld. Er is een gratis versie, maar hiermee kunt u slechts drie facturen, drie inkoopfacturen en drie offertes per maand maken. Met het abonnement van  € 10 per maand (ex. Btw) kunt u onbeperkt facturen, inkoopfacturen en offertes maken. Voor € 25 per maand (ex. Btw)  kunt u ook rapportages laten uitdraaien, categorieën aan facturen koppelen, uw bankrekening aan de app koppelen en btw-aangifte doen.

Nieuwe wetten
De app ‘nieuwe wetten’, gekoppeld aan de overheidswebsite antwoordvoorbedrijven.nl , stuurt u meldingen als er nieuwe wetten of regels ingaan. Zo bent u altijd op de hoogte van de meest recente jurisprudentie op uw gebied. U kunt zelf instellen over welke onderwerpen u meldingen wilt ontvangen en wanneer (2 maanden voor de wetswijziging, 1 maand, 1 week van tevoren of als de wet ingaat).

De app is gratis en beschikbaar voor iPhone en iPad en Android en tablet. Ook kunt u de meldingen op Facebook, LinkedIn of per email krijgen. Of volg @antw4bedrijven op Twitter. Onmisbaar voor elke ondernemer.

UrenReg, Clabbers communicatie
Er zijn diverse apps waarmee u uw uren kunt bijhouden.  UrenReg is een handige Nederlandstalige app waarmee u makkelijk uren kunt boeken op het juiste project. U vult de relatie, de activiteit en eventueel extra informatie in en drukt op start. U drukt op stop zodra u klaar bent.  Overzichten kunt u makkelijk periodiek naar uzelf laten mailen of via de website urenreg.nl of urenregplus.nl als CSV-bestand downloaden voor bijvoorbeeld Excel.

Er is een simpele app voor iPhone en iPad voor €1,79, maar hierin mist u bijvoorbeeld de mogelijkheid een pauze in te boeken. De plus-app is eveneens beschikbaar voor Android en kost €3.99 voor Android en € 4,49 voor iOS. Hiermee krijgt u een pauzeknop, kunt u uurtarieven toevoegen en tot een week terug uw uren bewerken.

Ook kunt u in de plusversie NAW-gegevens toevoegen en relaties bijhouden in een adresboek. U betaalt geen abonnementskosten voor UrenReg.

ZZP Admin
De app ZZP Admin is helaas alleen beschikbaar voor iPhone en iPad, maar hij is te compleet om niet te noemen. Hij kost €3.99. Hiermee kunt u uw uren bijhouden, overzichten genereren (in pdf, cvs, doc, html of direct te printen via AirPrint) en u kunt direct facturen maken. Reiskosten kunt u heel makkelijk bijhouden door de app te koppelen aan Google Maps. Afgelegde kilometers worden hiermee automatisch berekend. U kunt een standaard uurtarief, btw-tarief en kilometervergoeding invoeren.

Dit kan ook apart per project. Gebruikt u meerdere devices? U kunt de app via iCloud laten synchroniseren.  Ook is het mogelijk offline te werken. De registratie wordt dan bijgewerkt zodra er weer internet is. Handig: de app maakt ook direct een overzicht voor de zelfstandigenaftrek.

De nadelen zijn dat u de facturen die de app genereert niet direct kunt gebruiken: u kunt geen factuurnummer invoeren en dat heeft de Belastingdienst toch echt nodig. Een ander nadeel is dat u geen pauzeknop heeft bij de urenregistratie. Ook kunt u nog geen verschillende btw-tartieven hanteren.

Mobiel bankieren app
De app van uw (zakelijke) bank geeft u de mogelijkheid altijd en overal uw financiën in te zien en direct overschrijvingen in te boeken. De apps van alle Nederlandse banken zijn gratis. Mobiel kunnen bankieren geeft u meer controle en meer inzicht in uw financiën. Eind 2013 gebruikten al twee op de drie Nederlanders een mobiel bankieren-app. Sommigen zijn hier nog huiverig voor, omdat een smartphone minder goed is beveiligd tegen virussen en hackers dan een computer. U kunt het mobiel bankieren zelf veilig houden door uw persoonlijke pincode altijd goed af te schermen en uw bank-app het liever niet te gebruiken op een openbaar wifi-netwerk. Daarnaast hebben de meeste apps extra beveiliging ingebouwd als u grote bedragen overmaakt of geld overboekt naar een nieuw rekeningnummer. Dan wordt gevraagd om uw digipas (SNS Bank) Random Reader (Rabobank), e.dentifier (ABN AMRO) of Tan-code (ING).

Meer handige financiële  apps:

  • Welk tarief kunt u hanteren? FNV Zelfstandigen maakte een app waarmee u gemakkelijk uw uurtarief kunt berekenen.
  • Op zoek naar een IBAN rekeningnummer? Deze app (voor iOS, Windows en Android) helpt.

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…
Elke euro die je kan besparen op je bedrijfsvoering is meegenomen. Op het gebied van zakelijke mobiliteit liggen zeker kansen. 4 tips die voordeel…
Als uw bank omvalt kunt u dankzij het depositogarantiestelsel tot € 100.000,- van uw spaargeld terugkrijgen. Deze regeling geldt voor particulieren…
Een elektrische auto van de zaak. Dat klinkt vaak ideaal, maar rijden is en blijft niet gratis. De overheid vindt het prima als jij privé ook gebruik…