Uw facturen worden sneller betaald als ze er 'goed' uitzien. Het oog wil ook wat, zo blijkt. En er zijn nog meer manieren om uw klanten over de streep te trekken.

Inhoudsopgave

Vormgeving factuur van belang

Een factuur is niet alleen belangrijk om financiële redenen, het is meteen ook een visitekaartje van uw onderneming. Het oog wil ook wat, niet waar.

Maar dat is niet het enige: het uiterlijk van een factuur kan ook bepalen hoe snel hij wordt betaald. Kijk daarom nog eens goed naar de vormgeving van uw facturen.

Deze tips helpen u daarbij op weg:

  1. Zorg dat het totaalbedrag in één oogopslag zichtbaar is. Zo voorkomt u dat een bedrag zonder btw wordt overgemaakt;
  2. Zorg voor een duidelijke vormgeving met een herkenbaar logo;
  3. Gebruik niet de standaard-layout die het boekhoudpakket biedt;
  4. Voeg een acceptgiro bij;
  5. Vermeld de exacte datum waarop het verschuldigde bedrag uiterlijk moet zijn overgemaakt. Veelal staat er standaard onder een factuur een regel als ‘betaling binnen 14 dagen’;
  6. Lever een specificatie bij de factuur. Vaak staat er alleen een artikelnummer en/of een vakterm. Een bijlage met heldere omschrijving voorkomt onnodige vertraging;
  7. Let ook op bij declaraties van gedetacheerd personeel. Een specificatie met datumaanduiding, aantal uren en omschrijving van de werkzaamheden voorkomt veel ergernis;
  8. Wanneer er een offerte is gemaakt, laat de factuur daar dan bij aansluiten;
  9. Mogelijk kunt u de algemene voorwaarden van uw onderneming op de achterkant laten drukken. Verwijs er in ieder geval naar en vermeld duidelijk een termijn waarbinnen er bezwaar kan worden gemaakt.

Timing

Wist u dat u door incasso’s op het juiste moment te versturen, de kans op succes kunt vergroten? Vijf tips om hierop in te spelen vindt u in:

Verstuur incasso’s op het juiste moment »

SPONSORED LINK:

Verstuur uw aanmaningen op een professionele manier. Gebruik deze voorbeeldbrief van DAS Incasso »

Lees ook…
Wanneer jouw bedrijf groeit, doe je er als ondernemer goed aan om een deel van het vermogen apart te zetten. Zo kun je een buffer of aanvullend…
i.s.m.
Paul Robert Visscher is een succesvolle ondernemer met een niet alledaagse business. Hij is leidekker en restaureert onder meer oude gebouwen zoals…
Wil je in 2023 je ondernemersdoelen bereiken, wil je innoveren en overweeg je om daarvoor subsidies aan te vragen? Weet je niet welke subsidies voor…
Als ondernemer heb je de keuze tussen zakelijke creditcard en een particuliere creditcard. In basis kun je er hetzelfde mee, maar toch zijn er…
Hoera, je maakt winst! Het is vast geen probleem om hier een bestemming voor te vinden, maar wat is het verstandigst om te doen, op de korte en de…
Een elektrische auto van de zaak. Dat klinkt vaak ideaal, maar rijden is en blijft niet gratis. De overheid vindt het prima als jij privé ook gebruik…