Uw facturen worden sneller betaald als ze er 'goed' uitzien. Het oog wil ook wat, zo blijkt. En er zijn nog meer manieren om uw klanten over de streep te trekken.

Vormgeving factuur van belang
Een factuur is niet alleen belangrijk om financiële redenen, het is meteen ook een visitekaartje van uw onderneming. Het oog wil ook wat, niet waar.

Maar dat is niet het enige: het uiterlijk van een factuur kan ook bepalen hoe snel hij wordt betaald. Kijk daarom nog eens goed naar de vormgeving van uw facturen. 

Deze tips helpen u daarbij op weg: 

  1. Zorg dat het totaalbedrag in één oogopslag zichtbaar is. Zo voorkomt u dat een bedrag zonder btw wordt overgemaakt;
  2. Zorg voor een duidelijke vormgeving met een herkenbaar logo;
  3. Gebruik niet de standaard-layout die het boekhoudpakket biedt;
  4. Voeg een acceptgiro bij;
  5. Vermeld de exacte datum waarop het verschuldigde bedrag uiterlijk moet zijn overgemaakt. Veelal staat er standaard onder een factuur een regel als ‘betaling binnen 14 dagen’;
  6. Lever een specificatie bij de factuur. Vaak staat er alleen een artikelnummer en/of een vakterm. Een bijlage met heldere omschrijving voorkomt onnodige vertraging;
  7. Let ook op bij declaraties van gedetacheerd personeel. Een specificatie met datumaanduiding, aantal uren en omschrijving van de werkzaamheden voorkomt veel ergernis;
  8. Wanneer er een offerte is gemaakt, laat de factuur daar dan bij aansluiten;
  9. Mogelijk kunt u de algemene voorwaarden van uw onderneming op de achterkant laten drukken. Verwijs er in ieder geval naar en vermeld duidelijk een termijn waarbinnen er bezwaar kan worden gemaakt.

Timing
Wist u dat u door incasso’s op het juiste moment te versturen, de kans op succes kunt vergroten? Vijf tips om hierop in te spelen vindt u in:

Verstuur incasso’s op het juiste moment »

SPONSORED LINK:
Verstuur uw aanmaningen op een professionele manier. Gebruik deze voorbeeldbrief van DAS Incasso »
 

Vastgoed Financiering
Flexibele én snelle hypotheek voor alle zakelijke vastgoed; winkels, bedrijfspand, renovatie, belegging.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement